Változások 2022

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

A mostani, utolsó változásokat részletező posztunkban olyan dolgokról olvashattok, amik 2022-ben már nem fognak létezni.

Az első részben felsorolt változásokat a mondatra kattintva olvashatjátok el!

A második részben felsorolt változásokat a mondatra kattintva olvashatjátok el!

A harmadik részben felsorolt változásokat a mondatra kattintva olvashatjátok el!

 

Kedveld a Facebook oldalunkat és

iratkozz fel a Youtube csatornánkra is!


26. Az 1953 és 1958 között születettek papír alapú vezetői engedélye már nem lesz érvényes.

Ön 1953 és 1958 között született, és még nem rendelkezik hamisíthatatlan, bankkártya formátumú műanyag vezetői engedéllyel? Akkor sietnie kell! A régi papíralapú jogosítványt január 19-ig lehet kicserélni (ára: 25 euró), utána érvényét veszti. Mivel azonban a Corona-járvány miatt nem mindig volt könnyű időpontot kapni a hatóságoktól, július 19-ig nem lesznek bírságok.

27. a betegszabis sárga papír eltűnik

Október óta az orvosok digitálisan továbbíthatják betegeik beteglapjait/betegszabis papírokat az egészségbiztosítóknak. 2022 közepétől ezek az információk a munkáltatók számára digitálisan is elérhetőek lesznek. Ezután már nem kell papíralapú betegnyilatkozatot benyújtania a vállalathoz. Az orvosának azonban továbbra is ki kell nyomtatnia egy példányt az Ön számára.

XX Gáz, villany, egészség-, jogi-, felelősség biztosítást, olcsó Girokonto-t keresel? Kattints IDE és találd meg a legjobb ajánlatokat!

28. KfW-program 55 véget ér

Január végéig a KfW 55 szabvány szerinti kedvezményes kamatozású hitelt vagy támogatást kaphat a KfW állami fejlesztési banktól, ha energiatakarékos új házat épít. Februártól kezdve csak olyan 40-es hatékonysági házakra lehet majd támogatást igényelni, amelyek fűtésre, melegvíz-ellátásra, szellőztetésre és hűtésre legfeljebb a tervezett referenciaépület energiafelhasználásának 40 százalékát igénylik.

29. Nincs többé jegyárusítás a vonatokon

Január 1-jétől a Deutsche Bahn által üzemeltetett távolsági vonatokra már nem lehet jegyet váltani a kalauztól. A jegyet vagy előre megvásárolta a jegyautomatánál, az utazási központban vagy online – vagy a vonat indulása után tíz perc áll rendelkezésére, hogy ezt a vonaton, mobiltelefonon vagy laptopon tegye meg.

Egyébként december óta a bahn.de-n vagy a Bahn alkalmazásban vásárolt jegyeket a foglalástól számított tizenkét órán belül díjmentesen lemondhatja, beleértve a helyfoglalásokat is. Ne feledje: a foglalás után, nem az utazás időpontja után. Korábban a szupermegtakarítási viteldíjakat teljesen kizárták a csere vagy visszatérítés alól.  A vásárláskor beváltott utalványok és a bizonyos kedvezményekkel vásárolt jegyek azonban nem tartoznak az úgynevezett azonnali érvénytelenítés hatálya alá – vagyis annak a pénznek annyi.

30. A műanyag zacskónak eljött az utolsó órája

De tényleg: január 1-jétől a legjobb, ha mindig a saját bevásárlótáskáját viszi magával a szupermarketbe. A normál műanyag zacskókat betiltják, csak a vékony gyümölcs- és zöldségtáskák, valamint a különösen erős műanyag zacskók maradhatnak meg. Ez utóbbiak pedig általában többe kerülnek, mint néhány cent.

Köszönöm, hogy elolvastad és megosztod másokkal is az oldalt! Tegyünk együtt a kamu információkat terjesztő oldalak ellen!

Borítókép forrása: Photo by cottonbro from Pexels

Tartalom: Finanztip.de hírlevél