Felelősség biztosítás Németországban – Haftpflicht Versicherung

Bár elsőre feleslegesnek tűnik, de az egyik leghasznosabb biztosítás típus Németországban, ami nélkül nem is gondolom, hogy érdemes lenne élni és dolgozni.
A személyi felelősségbiztosítás – Privathaftpflichtversicherung – az Ön (vagy családtagjai) által harmadik félnek okozott károkért fizet.

A biztosítás a következő esetekben nyújt segítséget:

  • a felelősség kérdésének vizsgálata (van-e kártérítési kötelezettség, és ha igen, milyen mértékben)
  • a kár megtérítése jogos követelések esetén
  • védelem az indokolatlan vagy túlzott mértékű kártérítési igényekkel szemben, amely magában foglalja a per lefolytatását és a perköltségek viselését is.

A személyi felelősségbiztosítás magánszemélyként fedezi a mindennapi kockázatokat. A biztosító társaság általában fizeti a testi sértés, a vagyoni kár, a vagyoni kár és a bérleti vagyontárgyakban keletkezett károkat, ha a biztosítási kötvény alapján biztosított személy gondatlanságból megsebesít vagy kárt okoz egy másik személynek vagy vagyontárgynak. A személyi felelősségbiztosítás nem fizet szándékos cselekményekre.

Szerintem több szót kár rá fecsérelni, válaszd ki a hozzád legjobban passzolót és kösd meg mihamarabb!* Nekünk már régóta van!

Valami más érdekel?Kattints a mondatra és nézd meg a további biztosításokat, szolgáltatásokat!

* Az Országváltó szerkesztője nem foglalkozik biztosítás és szolgáltatás tanácsadással, hanem a Check24 és TARIFCHECK24 affiliate partnereként tippeket ad, amiknek megismeréséért és megértéséért az olvasó a felelős.