Németországi biztosítások és szolgáltatások ???*

Ezernyi kedvező lehetőség közül választhatsz, gyere és nézd meg, hogy mivel mennyit tudsz spórolni!

Németországban élve az ember ezernyi szolgáltatóval találkozik és elkerülhetetlenül választania kell az ajánlatok közül. (Kattints a szolgáltatás nevére!) Ezek rendszerint a következő szolgáltatások szoktak lenni:

és a nehezebb, de fontosabb témák, mint

továbbá vagyonnal és mindennapi dolgokkal kapcsolatos biztosítások úgy mint

valamint különböző hitelek, mint a

Magyarországon nem feltétlenül vagyunk tisztában ezekkel a termékekkel, amik nem láványosak, de mégis hozzájárulnak az életünkhöz és nem kevés fejfájást, vagy pénzt spórólhatunk meg velük. Sajnos a régi beidegződések miatt úgy tekintünk főleg a biztosításokra, mint a szükséges rosszra.

A biztosítások nem szükséges rosszak, de nem kell a legdrágábbat, vagy a legbonyolultabbat megvenni ahhoz, hogy biztonságban érezzük magukat.

Bármelyik szolgáltatást, vagy biztosítást választjuk, a szerződések megkötése előtt a következő dolgokat kell átgondolnod:

  • Mire van konkrétan szükségem?
  • Mekkora összeget szeretnék az adott szolgáltatásra, biztosításra fordítani?
  • Ha a meglévő biztosítást/szolgáltatást felmondom, akkor az újjal mennyit fogok spórólni, mennyivel jövök ki jobban?

Egy dolgot nem szabad elfelejtened: a jó szolgáltatásból, biztosításodból csak előnyöd származhat. Ezt az előnyt nem kell szégyelned, sőt, ki kell használnod és a saját gyarapodásodra fordítanod!

Miért váltanak nehezen az emberek szolgáltatót és biztosítást?

Egy idő után senki sem szereti a változást, a változtatást. Szeretjük, ha a dolgaink kiszámítható ütemben haladnak és nem kell sokat foglalkoznunk a macerásabb dolgainkkal. Ezért sem javasoljuk, hogy az ember Németországban állandóan a legjobb ajánlatokat lesse, mert mással is el lehet ütni az időt. Ugyanakkor a kényelemnek sokszor megvan az ára: egy év alatt akár 200-500 Euróval is többet fizethetünk néhány szolgáltatásért, amiért korábban nem fizettünk annyit.

Ezért a 200-500 Eurós különbségért már igencsak érdemes felkelni és 1 órát rászánni az idönkből, hogy a legjobb ajánlatot találjuk meg.

Nagyon fontos! Nincs szükséged minden kiegészítő biztosításra és szolgáltatásra!

Ezeknél a termékeknél nem a darabszám határozza meg a biztonságot és a minőséget!

Vegyük például az internetet. Bár valóban nagyon csábító a 200, vagy 500 Mbit-es net, de valójában sosem fogod átlag felhasználóként kihasznáni. Azért a másfél alkalomért pedig teljesen felesleges havonta 40+ Eurót kiadnod. Ugyanez igaz a biztosításoknál is. Valóban szükséged van egy havi 80 Eurós Risikolebensversicherungra, ami halál esetén fizet 1 millió eurót?

Ahogy korábban is, most is ugyanazon az állásponton vagyunk: tudatosan válaszd meg a szolgáltatásokat és biztosításokat, amiket igénybe szeretnél venni. Merj kérdezni és olvasd el nyugodtan az összes apróbetűs részt, sose érjen meglepetés. Amire pedig külön figyelj, az a szolgáltatások felmondási ideje. Egy drága autóbiztosítást időben kell felmondanod, mert még egy évig kell fizetned, ha ezt elfelejted…

Az oldalainkon található kalkulátorok segítenek eligazodni a szolgáltatások és biztosítások útvesztőjében. Az adott szóra kattintva megjelenik a kalkulátor és innentől már csak rajtad áll, hogy milyen jó szolgáltatást szeretnél magadnak biztosítani, amivel pénzt és fejfájást tudsz megspórólni.

Ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

* Az Országváltó szerkesztője nem foglalkozik biztosítás és szolgáltatás tanácsadással, hanem a Check24 és TARIFCHECK24 affiliate partnereként tippeket ad, amiknek megismeréséért és megértéséért az olvasó a felelős.