Ha Németországban élsz

Ezernyi kedvező lehetőség közül választhatsz, gyere és nézd meg, hogy mivel mennyit tudsz spórolni!

Németországban élve az ember ezernyi szolgáltatóval találkozik és elkerülhetetlenül választania kell az ajánlatok közül. (Kattints a szolgáltatás nevére!) Ezek rendszerint a következő szolgáltatások szoktak lenni:

és a nehezebb, de fontosabb témák, mint

továbbá vagyonnal és mindennapi dolgokkal kapcsolatos biztosítások úgy mint

valamint különböző hitelek, mint a

Magyarországon nem feltétlenül vagyunk tisztában ezekkel a termékekkel, amik nem láványosak, de mégis hozzájárulnak az életünkhöz és nem kevés fejfájást, vagy pénzt spórólhatunk meg velük. Sajnos a régi beidegződések miatt úgy tekintünk főleg a biztosításokra, mint a szükséges rosszra.

A biztosítások nem szükséges rosszak, de nem kell a legdrágábbat, vagy a legbonyolultabbat megvenni ahhoz, hogy biztonságban érezzük magukat.

Bármelyik szolgáltatást, vagy biztosítást választjuk, a szerződések megkötése előtt a következő dolgokat kell átgondolnod:

  • Mire van konkrétan szükségem?
  • Mekkora összeget szeretnék az adott szolgáltatásra, biztosításra fordítani?
  • Ha a meglévő biztosítást/szolgáltatást felmondom, akkor az újjal mennyit fogok spórólni, mennyivel jövök ki jobban?

Egy dolgot nem szabad elfelejtened: a jó szolgáltatásból, biztosításodból csak előnyöd származhat. Ezt az előnyt nem kell szégyelned, sőt, ki kell használnod és a saját gyarapodásodra fordítanod!

Miért váltanak nehezen az emberek szolgáltatót és biztosítást?

Egy idő után senki sem szereti a változást, a változtatást. Szeretjük, ha a dolgaink kiszámítható ütemben haladnak és nem kell sokat foglalkoznunk a macerásabb dolgainkkal. Ezért sem javasoljuk, hogy az ember Németországban állandóan a legjobb ajánlatokat lesse, mert mással is el lehet ütni az időt. Ugyanakkor a kényelemnek sokszor megvan az ára: egy év alatt akár 200-500 Euróval is többet fizethetünk néhány szolgáltatásért, amiért korábban nem fizettünk annyit.

Ezért a 200-500 Eurós különbségért már igencsak érdemes felkelni és 1 órát rászánni az idönkből, hogy a legjobb ajánlatot találjuk meg.

Nagyon fontos! Nincs szükséged minden kiegészítő biztosításra és szolgáltatásra!

Ezeknél a termékeknél nem a darabszám határozza meg a biztonságot és a minőséget!

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Vegyük például az internetet. Bár valóban nagyon csábító a 200, vagy 500 Mbit-es net, de valójában sosem fogod átlag felhasználóként kihasznáni. Azért a másfél alkalomért pedig teljesen felesleges havonta 40+ Eurót kiadnod. Ugyanez igaz a biztosításoknál is. Valóban szükséged van egy havi 80 Eurós Risikolebensversicherungra, ami halál esetén fizet 1 millió eurót?

Ahogy korábban is, most is ugyanazon az állásponton vagyunk: tudatosan válaszd meg a szolgáltatásokat és biztosításokat, amiket igénybe szeretnél venni. Merj kérdezni és olvasd el nyugodtan az összes apróbetűs részt, sose érjen meglepetés. Amire pedig külön figyelj, az a szolgáltatások felmondási ideje. Egy drága autóbiztosítást időben kell felmondanod, mert még egy évig kell fizetned, ha ezt elfelejted…

Az oldalainkon található kalkulátorok segítenek eligazodni a szolgáltatások és biztosítások útvesztőjében. Az adott szóra kattintva megjelenik a kalkulátor és innentől már csak rajtad áll, hogy milyen jó szolgáltatást szeretnél magadnak biztosítani, amivel pénzt és fejfájást tudsz megspórólni.

Ha kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot!

 

* Az Országváltó szerkesztője nem foglalkozik biztosítás és szolgáltatás tanácsadással, hanem a Check24 és TARIFCHECK24 affiliate partnereként tippeket ad, amiknek megismeréséért és megértéséért az olvasó a felelős.