Vollkasko vagy Teilkasko

A gépjárművek felelősségbiztosítása kötelező; a teljes körű és a részleges casco viszont önkéntes biztosítás. Védelmet nyújtanak az autóban bekövetkező károk esetén: a részleges casco fedezetet nyújt lopásra, természeti erők által okozott károkra és vadbalesetekre. A teljeskörű casco emellett a vandalizmusra és mindenekelőtt az önhibáján kívül okozott károkra is kiterjed.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Ha új autót vezet, a teljes körű casco elengedhetetlen. Teljes kár esetén az első évben az autó új árat téríti meg, majd később a második évtől az autó aktuális piaci értékét téríti meg.

Ha Ön lízingeli vagy hitelre vette az autóját, a bank általában megköveteli a teljes körű cascot. (Legtöbbször új autó esetén.) Ebben az esetben az autó a hitel biztosítéka. Teljes kár esetén a biztosítási összegből ki tudja fizetni a kocsira felvett hitelt. Annak érdekében, hogy ez mindig zökkenőmentesen működjön, javasoljuk az úgynevezett GAP fedezetet.

Ökölszabályként elmondható, hogy egy új autónak az első három-öt évben teljes körű cascoval kell, illetve érdemes rendelkeznie. Ezt követően általában érdemes részleges cascora váltani. A legjobb, ha több biztosítót hasonlít össze.

X Az összehasonlításért és a legjobb biztosításért látogass el erre az oldalra! Kattins a mondatra! X

Ha Ön magas kármentességi bónusszal rendelkezik (SF-osztály), a teljes casco biztosítás aligha lehet drágább, mint a részlegesen casco biztosítás. Ebben az esetben érdemes lehet hosszabb ideig a teljeskörű casconál maradni.

Teljes körű casco esetén 300 eurós, részlegesen casco biztosítás esetén 150 eurós önrészt ajánlunk. Minél magasabb az önrész, annál alacsonyabb a biztosítási díj. Az önrészen túl érdemes lehet a károkat is magának kifizetni.

A legtöbben még november 30-ig válthatnak gépjármű-felelősségbiztosítást.

Poszt forrása: www.finanztip.de hírlevél 

Borítókép forrása: Photo by Dominika Kwiatkowska from Pexels