Home Office

A vírus miatt az irodai és a fizikai munkavégzés, az ügyintézés és a bevásárlási szokásaink is megváltoztak.

Az irodai munkáknál főleg Németországban szinte magától értetődő a Home Office munkavégzés, amit még mindig nem egyszerű megszokni. Az álláshirdetések is részben home office-t biztosítanak és itt jön elő egy régi magyar beidegződés… a jó öreg otthonról végezhető munka.

Téged is kirázott egy kicsit a hideg?

Nem nagy meglepetés, ki nem futott volna bele korábban ebbe a megjegyzésbe. Jónak hangzik és végül is, otthonról nem is rossz dolgozni. Amikor jelentkezett rá az ember, akkor általában kettő dolog jött szembe:

  • vagy valamilyen csoda MLM munka
  • vagy valamilyen átverős, levél feladós hülyeség

és a közös bennük, hogy mindig buktak az emberek rajta jobb esetben csak időt, sokan viszont pénzt is. Emiatt volt meglepő, amikor a különböző indulatos kommenteket olvastam egy teljesen normális, home office munka alatt.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Miért tarol most a home office, mi az előnye, illetve a  hátránya?

Azok a cégek, ahol a munkavállalók a munkájukat számítógépekkel tudták ellátni, azoknak csak a biztonságos céges adatok elérést kellett megoldani, a munkaadónak pedig szüksége volt egy csendes sarokra, rendes székre és asztalra és ami természetesen nem maradhatott el az a stabil és erős internet.

Ha neked is erős internetre van szükséged, kattints és találd meg a legjobb ajánlatokat!

Nagy előnye a home office-nak, hogy eltűnik a napi ingázás okozta időveszteség és stressz. Hatékonyabban lehet a saját időt szervezni és akár optimálisabban is lehet dolgozni.

A munkavállalónak viszont hátrányos lehet a home office, ha nem tudja tartani a munka/magánélet egyensúlyt és akár napi 12 órát is lazán dolgozhat, illetve hétvégén is és ezt nem tudja abbahagyni.

A cégek szempontjából az iroda fenntartása gyakorlatilag felesleges költségként jelenik meg, de a free desk policy-nek hála, a korábbi, mondjuk 40 férőhelyes iroda már nem köti valóban 40 munkavállalóhoz, mert felvehet a cég akár 150 embert is, csak azt kell megszervezni, hogy ki mikor szeretne bent dolgozni az irodában.

Mi várható?

Ha egyszer véget ér a pandémia, nem fog nyom nélkül eltűnni a home office. Valamennyire velünk fog maradni, mert a munkavállalónak végső soron kényelmes, a munkaadó pedig képes komoly költségeket megspórolni vele. Egy viszont biztos marad: a stabil és jó internet mindig jól jöhet.

Találd meg a legjobbat!

Borítókép forrása: olia danilevich fotója a Pexels oldaláról