Melyik jobb?

Az internet egy csodás találmány, de sok esetben a legtöbb baromság gyűjtőhelye is egy időben. A külföldi munkavállalásra több taktika is létezik, de néhány módszer amit a mai napig hirdetnek és pénzért (!) megcsinálnak helyetted egyszerűen elavult és semmi értelme sincs.

A jelentkezések fajtái

Tömeges jelentkezés

Sima mezei tömeges jelentkezés

Na ez az, amit a lehető legjobban el kell kerülni. Aki ilyet hirdet (főleg postai jelentkezést!) az az elmúlt évszázadból maradt itt. A “Kár, hogy a régi jó dolgok…” felfogás káros és nem kíméli a pénztárcádat. Ezen felül aki így hirdet, az gyakorlatilag SPAM tevékenységet végez és bár előfordulhat, hogy kapsz visszajelzést, de legyünk őszinték:

Ebben az esetben inkább okosan kell pályázni, nem pedig erőből.

Teljesen egyéni jelentkezés

Mivel sokan nem rendelkeznek több havi pénz tartalékkal és idejük sincs minden egyes munkára egyedi önéletrajzot és motivációs levelet írni, így ez a megoldás is kiesett a pályázók 95%-nál.

Hogyan pályázz “sok” helyre gyorsan?

Erre a válasz az egy típusba tartozó álláshirdetésekre megírt adott típusú önéletrajz és motivációs levél.

Kicsit zavarosnak hathat elsőre, de hidd el, mindjárt megérted a lényegét. Ha már olvastál álláshirdetést, sokszor előjöhet az a benyomás, hogy egy Terminátort keresnek a munkahelyre, aki nem pihen, nem eszik, nem alszik és fizetést sem kér. A végtelen hosszú készségek felsorolása inkább eltántorítja az embereket a jelentkezéstől, vagy egy semmilyen önéletrajzzal pályáz a megadott pozícióra mert nem látja esélyesnek az állást.

Ez nagyon nagy hiba!

Az összes olyan álláshirdetésre érdemes pályáznod, amiben van elegendő tapasztalatod, mert az első célod az az, hogy meghallgassanak. A második, hogy fel is vegyenek. Mi most az első célra koncentrálunk ebben a posztban.

Első cél: behívjanak állásinterjúra

Mielőtt azonnal felmondanál, előtte szükséges egy kis munkát végezned, hogy maximalizáld az esélyeidet. A lépések a következők:

  1. Döntsd el, hogy milyen típusú munkákra fogsz pályázni!
    Példa: Ha raktárban szeretnél dolgozni, akkor érdemes a raktári munkaköröket összeírnod. Ilyenek a csomagoló, targoncás stb.
  2. Az önéletrajzodat a raktári munkakörökre specializálva összeállítod és azzal már több helyre is beadhatod a pályázatodat.
  3. Figyelj a címzésre, minden esetben ellenőrizd le a címzett nevét! Az elég gáz, ha nőnek írsz és Sándornak hívod…
  4. Ha motivációs levelet is kérnek, abban is figyelj a címzett nevére és pozícióra, amire pályázól.
  5. Ha nincs normális email címed, akkor eljött az ideje, hogy létrehozz egy rendeset. A picsaszakall@citromail.hu címről érkező levelek automatikusan mennek a kukába. A sandor.kovacs.1974@gmail.invalid sokkal jobban néz ki.

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen országokba mire kell figyelned, akkor javaslom, hogy keresd fel a Youtube csatornánkat!

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is!