6 tipp

Nem mindig jön össze a főnökkel a fizetésemelés, még akkor sem, ha az infláció miatt sürgősen szükség volna rá. És ha mégis, a nettó eredmény gyakran nem sokkal több, mint korábban. Kiválasztottunk hat alternatívát, amelyekről a fizetésemelés helyett tárgyalhat a munkáltatójával:

1 – Jobticket vagy utazási támogatás

Kezdjük egy magyarázattal: A Jobticket olyan havi vagy éves tömegközlekedési jegyek, amelyeket a munkáltató – gyakran kedvezményes áron – megvásárol egy közlekedési társaságtól, hogy a munkavállalónak ingyenesen vagy kedvezményes áron biztosítsa azokat.

Vállalata támogatást fizethet Önnek a tömegközlekedési jegyéhez – adó- és társadalombiztosítás-mentesen. Bár lehet, hogy 100 eurós bruttó fizetésemelésért csak nettó 50 eurót kap, a teljes 100 eurót megkapja az állásjegyért – tehát 50 eurót spórol. Nem számít, hogy heti, havi vagy egyszeri jegyről van szó, még a BahnCards is támogatható. Van egy kis bökkenő: az adóbevallásban szereplő ingázási költségtérítést csökkenti a Jobticket.

2 – Természetbeni juttatások legfeljebb havi 50 euró erejéig

Tankolás a főnök költségén? Ez lehetséges! Havi 50 euróig, amelyet benzinutalvány formájában kaphat. A benzinköltségek egy részét fedezi. Nincs autója? Akkor jobb, ha fitneszutalványt, áruutalványt vagy előre feltöltött bankkártyát veszel – minden lehetséges.

3. céges kerékpár

Mit szólna egy elegáns céges kerékpárhoz? Vagy egy céges e-bike akár 25 km/h sebességig? Igazán praktikus: a magánhasználat is adómentes.

4. étkezési támogatás étkezde helyett

Az Ön munkáltatója munkanaponként 6,67 euróval járulhat hozzá az étkezéshez. Ahhoz, hogy a juttatás teljesen adó- és járulékmentes legyen, 3,57 eurót magadnak kell befizetned, de hé, a maradék 3,10 euró ingyenes ajándék – és te örömmel elfogadod.

5. támogatás a gyermekgondozási költségekhez

Az Ön gyermeke bölcsődébe, óvodába, napközi otthonba vagy bölcsődébe jár? Akkor is kaphatsz belőle valamit, mert: Ennek a juttatásnak nincs felső határa. Vállalata a költségek 100%-át fedezheti.

6. jógaórák vagy hátgyakorlatok

Hagyja, hogy munkáltatója támogassa az egészsége megtartásában. Ezt megteheti sport- vagy jógatanfolyamokkal, terápiákkal, masszázsokkal vagy táplálkozási szemináriumokkal. Vagy kényeztesse a hátát egy kis edzéssel – egy hosszú munkanap után valószínűleg úgyis szüksége van rá. Erre évente legfeljebb 600 euró adómentes juttatás jár.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

 

Forrás: www.finanztip.de hírlevél