Maszkolás

A növekvő fertőzési adatok miatt az orvosok képviselői gyors cselekvésre szólítják fel a tartományokat. A Marburger Bund azt tanácsolja, hogy a tömegközlekedésben és a nyilvános beltéri helyiségekben FFP2 maszkot viseljenek. A klinikákat nem szabad túlterhelni.

A Marburger Bund orvosszövetség elnöke, Susanne Johna sürgeti a szövetségi államokat, hogy lépjenek fel az emelkedő koronaszámok ellen. “Ahol a fertőzések száma most az egekbe szökik, ott a tartományoknak kötelező FFP2 maszkokkal kell reagálniuk a tömegközlekedési eszközökön és a nyilvánosan hozzáférhető beltéri területeken” – mondta Johna a Funke-Mediengruppe lapjainak.A tartományoknak “megbízható, valós idejű megfigyelés alapján kell dönteniük arról, hogyan lehet a fertőzések számát jobban megfékezni, hogy ne terheljük túl a kórházakat”.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Zeeb: Távolsági szabályok nagy eseményekre

Hajo Zeeb brémai epidemiológus is úgy véli, hogy hamarosan erősebb védekezési intézkedésekre lesz szükség. “Néhány héten belül ismét szükségünk lesz az ajánlásra vagy a maszkviselési kötelezettségre” – mondta a Redaktionsnetzwerk Deutschlandnak (RND). “A távolságtartási szabályok a nagy rendezvényeken, a színházakban és a mozikban, hamarosan szükségünk lesz újra.” A személyes viselkedésnek télen ismét jobban kell összpontosítania a Koronára – mondta.

“Ismét nagyobb oltási hajlandóságra és nagyobb óvatosságra van szükségünk.” Bár jó, hogy a Corona már nem vállalja fel a drámát a nyilvánosság előtt, mint egy-két évvel ezelőtt, mivel ma már sokan be vannak oltva – mondta. “Az azonban helytelen, hogy a Corona mostanra szinte teljesen eltűnt a közvélemény figyelmének középpontjából – ennek gyorsan meg kell változnia” – mondta Zeeb.

Lauterbach: Kötelező maszkok beltérben

Karl Lauterbach (SPD) szövetségi egészségügyi miniszter felszólította a szövetségi államokat, hogy a lehető legegységesebben járjanak el a kötelező maszkok visszaállítása érdekében. A tartományoknak élniük kellene ezzel a lehetőséggel a fertőzésvédelmi törvényben – mondta Lauterbach az ARD reggeli hírműsorában. “Ha a tartományok már most meg tudnának állapodni, hogy mikor van az optimális időpont, az természetesen nagyszerű lenne.”

A szövetségi kormány azonban nem kényszeríthette az államokat. Minden szövetségi állam maga dönt. A szövetségi egészségügyi miniszter a továbbiakban azt mondta, hogy szerinte a szövetségi államok felelősségteljesen kezelik a helyzetet. A magas fertőzöttségi adatok miatt lenne értelme visszatérni a beltéri maszk kötelező használatához. Lauterbach nem volt hajlandó teljesen lemondani a Corona terjedése elleni intézkedésekről.

“A kialakulóban lévő hullám nem fog magától véget érni. Reagálnunk kell.” Elmondta, hogy már most is magas a be nem jelentett esetek száma, és egyes klinikák kapacitásuk határán vannak. “És sajnos a halálozás is növekszik.” Összességében azonban jól felkészültek vagyunk. Lauterbach reagált Dieter Reiter (SPD) müncheni polgármester kritikájára is, miszerint nincs jogalapja az Oktoberfest lemondásának. Valójában – ismerte el – nem volt jogalapja. Ugyanakkor “a házi törvények értelmében” a szervező bármikor kérhette vagy kötelezhette a vendégeket, hogy a házban koronavizsgálatot végezzenek. Az új fertőzésvédelmi törvénnyel még az is lehetséges volt, hogy a szabadtéri rendezvényeken is kötelezővé tették a maszkok használatát, ha magas volt az esetek száma.

Túlterhelt sürgősségi osztályok

A kórházakban kialakult helyzetről a Marburger Bund elnöke, Johna így nyilatkozott: “A személyzet ismét gőzerővel dolgozik, el sem tudom képzelni, milyen lesz a helyzet, ha a sok Covid 19-es eset miatt tovább nő a nyomás, vagy ha még egy újabb influenzahullám jön. A Corona pozitívnak bizonyult betegek foglaltsága a normál osztályokon az előző héthez képest a felére nőtt, és az intenzív osztályokon is több Covid 19-es beteg van.

Mindez megterheli a személyzetet, és az elkülönítés szükségessége további időbe és ágykapacitásba kerül. “Sok sürgősségi osztály már most is túlterhelt, és egyes szövetségi államokban a mentéskoordinációs központok nehezen találnak szabad kapacitást a betegek számára a mentőautókban” – ismertette Johna.

Az RKI az új fertőzések számának növekedéséről számol be

A Robert Koch Intézet (RKI) adatai szerint az ismert fertőzések száma 145 213-mal, 34,4 millió fölé emelkedett. Ez 12 719-cel több esetet jelent, mint az egy héttel ezelőtt csütörtökön bejelentett. Az RKI további 176 coronavírussal összefüggő halálesetet regisztrált. Ezzel a teljes ismert szám 151 095-re emelkedett.

Családorvosi egyesület az ” összehangolt védőoltási kampányért”

A német háziorvosi szövetség szövetségi elnöke, Markus Beier a második Corona emlékeztető oltásra “adaptált oltási kampányt” sürgetett. “A megfázási szezon megkezdődött, az adaptált vakcina megfelelő mennyiségben áll rendelkezésre: Legkésőbb most az oltási aránynak fel kellene gyorsulnia – de sajnos nem így van” – mondta Beier az RND-nek.

Az Állandó Oltási Bizottság a 60 év felettieknek és a kockázati tényezőkkel rendelkező csoportoknak egy második emlékeztető oltást javasol. A Robert Koch Intézet adatai szerint a 60 év felettiek jó 28 százaléka kapott eddig második emlékeztető injekciót.

Poszt forrása

Borítókép forrása:Image by benzoix on Freepik

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!