9 Eurós jegy után

Volker Wissing szövetségi közlekedési miniszter beleegyezne abba, hogy az országos tömegközlekedési jegy 49 euróba kerüljön, de feltételek mellett.
A szövetségi és a tartományi közlekedési miniszterek mostani találkozójukon meg tudtak állapodni a helyi tömegközlekedés országos 49 eurós jegyéről. A “Klimaticket Deutschland” éves előfizetés formájában lenne elérhető, erről a Radio Bremen számolt be.

Volker Wissing (FDP) szövetségi közlekedési miniszter a rádióállomásnak azt mondta, hogy az árképzés megfelelne neki. Meg kellene azonban vitatni a jegy tartalmát is, azt, hogy mire legyen képes, és hogy legyen-e digitális. Jelenleg a szövetségi államoknak 2 milliárd eurós terjesztési költségei vannak, és ezen javítani kell – mondta.
Maike Schaefer brémai közlekedési szenátor, aki jelenleg a közlekedési miniszterek konferenciájának elnöke, nemcsak a 9 eurós jegy utódjának szövetségi társfinanszírozását, hanem a regionalizációs alapok növelését is kérte. Támogatások nélkül nem biztos, hogy minden helyi közlekedési útvonal üzemeltetése lehetséges. Pénzre van szükség a status quo fenntartásához.

Wissing elmondta, hogy a szövetségi kormány évente 1,5 milliárd eurót szeretne hozzátenni az országos jegyhez. Hozzátette, hogy a szövetségi kormány tárgyalásokat folytat a tartományokkal a regionalizációs alapokról. Wissing azonban azt tanácsolja, hogy “ne kössünk mindent egy teljesen kusza csomóba”. Először is, mondta, a jegyet tisztázni kell, és ő ezt akarta. Fontos, hogy a felhasználók számára a lehető legegyszerűbbé tegyük, ahogyan ez a kilenc eurós jegy esetében is történt.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Fontos, hogy legyenek egyszerűbb struktúrák, ezek “túlságosan berögződött, túl elavult és túlságosan analóg”. “Digitálisabbá kell válnunk” – mondta, és a jegynek ezt a célt kell szolgálnia. Ha a miniszterek megállapodnak a jegyről, akkor azt ideális esetben 2023. január 1-jén vezetnék be. Ez azonban a szövetségi államok és a közlekedési vállalatok technikai lehetőségeitől függ.

Ha az “Klimaticket Deutschland” elnevezésre esne a választás, annak Ausztriában lenne modellje. Ott egy ilyen jegy, amely évi 1095 euróba kerül és minden tömegközlekedési eszközön érvényes, alig egy éve van érvényben.

 

Forrás a mondatra kattintva ellenőrizhető