Változások 2022 augusztus

Augusztusi változások: A 9 eurós jegyet fokozatosan megszüntetik, a diákok több pénzt kapnak, és a gázon is spórolnak. Minden információ egy helyen!

A július már számos változást hozott a fogyasztók számára. A nyugdíjemelés, valamint az alapnyugdíjra való jogosultság mellett júliusban a jövedelemadóban is történtek változások. Augusztusban számos változás is hatályba lép. Az érintettek között vannak alkalmazottak, de gyerekek és diákok is. Áttekintést nyújtunk a legfontosabb újításokról és változásokról.

A minimálbér emelése és a kanyaró elleni védőoltás követelményének megváltoztatása mellett 2022 augusztusától átláthatóbb munkaszerződések és több Bafög is lesz a diákok számára. Ezenkívül hatályba lép a gázveszélyhelyzeti terv. Augusztus az utolsó hónap, amikor a 9 eurós jegy érvényes, és az üzemanyag-kedvezmény is lejár.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Változások 2022 augusztusában: megszűnik a 9 eurós jegy- és üzemanyagkedvezmény, új uniós irányelv lép hatályba

Augusztus az utolsó hónap, amikor a 9 eurós jegy érvényes. A polgárokat az emelkedő árak miatt anyagilag tehermentesítette a Német kormány, és júniustól augusztusig bezárólag havi kilenc euróért használhatják a tömegközlekedés és a regionális közlekedés összes vonatát országszerte. Az üzemanyag-kedvezmény további pénzügyi könnyítést hozott. Augusztusban a fogyasztók utoljára élvezhetik az olcsóbb üzemanyagárakat, mert augusztus 31-től ismét drágul az üzemanyag.

A 2022. augusztusi változások áttekintése:

Szeptembertől fokozatosan megszűnik a 9 eurós jegy- és üzemanyagkedvezmény Az üzemanyag és a vasúti utazás ismét drágulni fog
Átláthatóbb munkakörülmények  Az új uniós irányelv augusztusban lép hatályba
Emelkednek a Bafög-díjak A diákok, tanulók és gyakornokok több pénzt kapnak majd
Augusztustól lép életbe a gázveszélyhelyzeti terv Több gázzal kell takarékoskodni
A kötelező kanyaró elleni védőoltás korlátozás nélkül vonatkozik minden olyan személyre, aki más személyekkel érintkezik a közösségben és az egészségügyi intézményekben, és köteles beoltatni magát.
Minimálbér-emelések egyes ágazatokban egyes foglalkozási csoportok keresnek legalább 13,35 euró/óra augusztustól
A korlátolt felelősségű társaságok alapítása 2022 augusztusától egyszerűbbé válik online is lehet majd korlátolt felelősségű társaságot alapítani
Drágul a streaming szolgáltatás  A DAZN streaming szolgáltató előfizetése augusztustól majdnem kétszer annyiba fog kerülni

Augusztus 1-jén új uniós irányelv lép hatályba, amely a munkavállalók jogainak megerősítését célozza. Az átlátható és megbízható munkafeltételekről szóló irányelv meghatározza, hogy a munkáltatóknak milyen tájékoztatási és dokumentációs kötelezettségeknek kell eleget tenniük. Ezenkívül az újonnan felvett munkavállalókat a munkába állás előtt írásban tájékoztatni kell az alapvető szerződési feltételekről. A jövőben lényegesen több szerződési feltételt kell írásban rögzíteni, amit az úgynevezett “Ellenőrzési törvény” fog biztosítani.

Változások 2022 augusztusában: hatályba lép a Bafög-reform és a gázveszélyhelyzeti terv

A Bafögben részesülő diákokra, gyakornokokra és tanulókra augusztus 1-jétől szintén néhány változás vonatkozik, mivel a Bafög-tételek közel hat százalékkal emelkednek. Ezenkívül a nem a szüleikkel együtt élő Bafög-ellátásban részesülők magasabb adómentes juttatásokra és magasabb lakáspótlékra lesznek jogosultak.

Az energiaválság miatt az uniós tagállamok 2022 augusztusától kevesebb gázt akarnak fogyasztani. Az ukrajnai háborúra válaszul kidolgozott földgáz-készenléti terv előírja, hogy a tagállamok önkéntesen 15 százalékkal csökkentik a nemzeti fogyasztást a 2022. augusztus 1. és 2023. március 31. közötti időszakban. Az EU így akar óvintézkedéseket tenni arra az esetre, ha Oroszország teljesen megszakítja a gázszállításokat.


 

Elkészült a videós kurzusom, amiben felkészítelek a külföldi munkavállalásra. Vegyél rajta részt, ha most tervezel külföldre menni, vagy újra szeretnél külföldön élni és dolgozni, de már sikereket akarsz elérni. Kattints erre a mondatra!


 

Változások 2022 augusztusában: kötelező kanyaró elleni védőoltás és minimálbér

A kanyaró elleni védekezésről szóló törvény már 2020. március 1. óta hatályos Németországban. 2022. július 31-ig az 1970 után született személyeknek, akik közösségi és egészségügyi intézményekben érintkeznek más személyekkel, igazolniuk kell a kanyaró elleni védőoltást. Mostantól a kötelező védőoltási kötelezettség a takarítókra és az olyan szakmákban dolgozókra is vonatkozik, akik hosszabb időn keresztül rendszeresen dolgoznak, például orvosi rendelőkben, klinikákon vagy iskolákban.

Ezenkívül augusztusban megemelik a minimálbért bizonyos foglalkozási csoportok esetében. A minimálbér 2022. júliusi alapszintű emelése után augusztusban már több pénz lesz egyes ágazatokban az októberre tervezett további emelés előtt. Ez vonatkozik például a kőműves és kőszobrász szakmákban dolgozókra. Ők 2022 augusztusától óránként legalább 13,35 eurót fognak keresni.

Változások 2022 augusztusában: korlátolt felelősségű társaságok online alapítása és drágább streaming szolgáltatások

A digitalizációs irányelv végrehajtásáról szóló törvény szintén 2022. augusztus 1-jén lép hatályba. E törvény értelmében a jövőben bizonyos típusú társaságok online alapítására is lehetőség lesz. A jövőben az érdekelt feleknek már nem kell feltétlenül személyesen megjelenniük a közjegyzői hivatalban, ha GmbH-t (korlátolt felelősségű társaság) vagy Unternehmergesellschaftot (vállalkozói társaság) kívánnak alapítani. A formalitásokat egy online megbeszélésen is tisztázni lehet.

Egy másik újdonság 2022 augusztusában, hogy a DAZN streaming szolgáltatása jelentősen drágulni fog. Ennek megfelelően a streamingszolgáltató előfizetése a jövőben körülbelül kétszer annyiba fog kerülni, mint korábban. A meglévő ügyfelek számára is drágább lesz. Korábban a havi előfizetés 14,99 euróba került, a 2022. augusztusi változásokkal 29,99 euró havonta lesz fizetendő.

Forrás a mondatra kattintva érhető el