Mi lesz a 9 Eurós jegy után

A 9 eurós jegy igazi sláger. Júniusban több mint 16 millió jegyet adtak el, és mintegy 10 millió előfizető utazhat a 9 eurós jegyekkel. Az egyetlen bökkenő: a tervek szerint csak júniusban, júliusban és augusztusban. Most a fogyasztóvédelmi központok a 9 eurós jegyek utóajánlatát kérik a helyi közlekedésre Németország egész területén – havi 29 euróért.

A 29 eurós jegy enyhülést hozhat az árválságban

Jutta Gurkmann, a Német Fogyasztóvédelmi Szervezetek Szövetségének (vzbv) vezetője a Deutsche Presse-Agenturnak nyilatkozva azt mondta, hogy a helyi közlekedésben az összes buszra és vonatra könnyen foglalható jegyet havi 29 euróért, azaz körülbelül napi egy euróért kellene kínálni. “Ez az árválságban mindenkit, de különösen a kevés pénzzel rendelkező háztartásokat tehermentesítené, és nagyobb lendületet adna a szükséges közlekedési fordulatnak is.”

A 9 eurós jegyek júniusban, júliusban és augusztusban érvényesek, és egy hónapon keresztül tetszőleges számú utazásra jogosítanak a helyi és regionális buszokon és vonatokon Németország egész területén. Ezek sokkal olcsóbbak, mint a normál havi jegyek, amelyek szintén csak a hálózat területén belül érvényesek.

A fogyasztóvédelmi központok követelik, hogy a szövetségi kormány vegye komolyan a sikeres 9 eurós jegy továbbfejlesztését a szükséges további segélycsomag érdekében. Az energiaárak további emelkedése miatt a gázellátás területén újragondolásra van szükség.

Forrás

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!