Tényleg mindenki haza fog térni külföldről

Magyarországon egymást érik a sikerekről szóló regék, amik már lassan a Csodaszarvasi magasságokban vannak tálalva több újságban és TV műsorban, de valami mindig kimarad ezekből a hatalmas ígéretekből:

Azok, akik külföldön vannak, azoknak a hazatérését miért nem akarja segíteni a kormány?

A tavaly áprilisi választás után egy kisebb hazaköltözési hullám volt megfigyelhető. Ennek okáról rengeteg szóbeszéd keringett. A közvetlen környezetemben sokan, akik 2-7 éve a jelenlegi kormány miatt költöztek el, azok pontosan miattuk költöznek haza.

Nem az ígéretek, nem a pénz. Szerintem ők a stabilitást vélték felfedezni, amiről a szülők és a nagyszülők meséltek a szocialista Magyarországról. Gondoljatok bele:

  • Aránylag stabil gazdasági növekedés
  • Családi kedvezmények
  • jobb alkupozíció a leendő bérre
  • Erős vezetés

Ezek olyan érvek, amik elemzés nélkül csábítóak. Ha megfelelő mögötte a matek, akkor még olyan érzése is lehet az embernek, hogy úgy ad fel lottószelvényt, mintha megsúgták volna a következő heti nyerőszámokat…

De a hazaköltözési hullámal egy időben megindult egy kiköltözési hullám is…

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

 

Szerintem mindenki Facebook oldalán megszaporodtak a választás utáni csalódott posztok és elég sokan hangot adtak a külföldre költözési szándékuknak. Sokkal több megkeresésünk volt munkavállalással kapcsolatban. Sokaknak pedig most szakadt el a cérna és az eddigi gondolati szintű külföldre költözést felváltotta a valós tervezés.

Pár nappal a választás után megjelentek olyan cikkek, amik részletesen foglalkoztak a lehetséges külföldre költözési szándékkal rendelkező magyarokkal és azt a becslést adták, hogy a jelenlegi kb. 500 ezer magyart még további 5-700 ezer kivándorló fogja követni. Sajnos nincsenek megfelelő statisztikák és biztos adatok, hogy jelenleg mennyien dolgoznak külföldön, de az biztos, hogy sokkal többen, mint az óvatos becslések szerinti 300 ezer fő.

A kérdés továbbra is megmaradt: vajon érdemes most külföldről hazaköltözni, vagy most érdemes külföldre költözni? Írd meg kommentbe véleményedet!

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

Borítókép: Travel photo created by senivpetro – www.freepik.com