FB-munka2

Facebookon állást keresni nem a legjobb ötlet, ennek ellenére nagyon sokan a lehető legváltozatosabban próbálják felhívni magukra a figyelmet.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Milyen hibákat követhetsz el?

  • “Bármilyen munka érdekel…”

Magyarul mindegy mi jön szembe, csak fizessen jól… Ez a kiírás nem segít neked, csak eledelt szolgáltatsz az internetes trolloknak. A Trollokról bővebben.

  • “Ha valaki tud valamit, ne tartsa magában…”

Ez egy felesleges mondat. Bár udvariasnak tűnik, ez szintén azt jelenti, hogy nagyon szeretnél máshol dolgozni.

  • “Érdekel”

Ez a kedvencem. 😀 Ha normálisan keresel munkát, akkor egy komment miatt nem te leszel a potenciális vezérigazgató jelölt.

Ez nem egy klasszikus hiba, de sokszor látom a Facebook posztok alatt, hogy képesek vagytok nyilvános kommentbe leírni a telefonszámotokat, az email címeteket, akár egy komplett önéletrajzot is kiraktok, mert már nagyon szeretnétek külföldön dolgozni, vagy váltani. Ezt a rossz szokást felejtsétek el, legyen egy jó önéletrajzotok amit el tudtok küldeni a leendő munkaadótoknak.

Akkor most hogyan érdemes munkát keresni?

  • Konkrét megfogalmazással keress munkát
  • Ne írj ki nyílvánosan személyes adatokat
  • A kommenteket szűrd meg és csak a hasznosakkal foglalkozz
  • Ne állj le vitatkozni azokkal, akik segíteni akarnak

Amikor a többi csoporttag segítségét szeretnéd igénybe venni, akkor az alábbi szempontok alapján tegyél közzé bejegyzést a megfelelő Facebook csoportban:

  • Pontos munkakör és a hozzá kapcsolódó egyéb képesítésed
  • A kívánt munkavégzés helye (Konkrét helységnevet írj)
  • A nyelvtudásod és annak a szintje

Sokkal hasznosabb munkakeresés szempontjából, ha egy kiírásban kérsz cégneveket és kapcsolattartókat. 

Két példa:

“Sziasztok! Raktáros munkát keresek targoncás jogosítvánnyal Innsbruck és 15 km-es környezetében. Tudok németül, autóm van. Korábban már dolgoztam raktárban. Aki tud céget ajánlani, az kérem írja meg privát üzenetben.”

“Sziasztok! Tudtok ajánlani raktáros/logisztikai céget Koblenz és 20 km-es környezetében?”


A munkakeresés sohasem egyszerű dolog és főleg akkor igazán nehéz, amikor Magyarországról próbálsz úgy kijutni, hogy közben rengeteg nehézséggel vagy körülvéve. Legyél eltökélt és fegyelmezett, a céljaidat tekintve pedig törekvő.

A felkészülés elengedhetetlen, tarts velünk és válts országot okosan és felkészülten!


Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Borítókép forrása: created by freepik – www.freepik.com