Karrier-Hullámvasút

Nem egy megkeresés érkezett hozzánk az utóbbi időben olyan németországi magyaroktól, akik korábban diplomásként dolgoztak Magyarországon, majd Németországban fizikai munkát végeznek, de szeretnének visszatérni a korábbi szakmájukhoz.

A beszélgetéseink alapján sosem azzal volt a probléma, hogy dolgozniuk kell, hanem nem tudtak kiteljesedni sofőrként vagy raktárosként és vágytak vissza abba a munkakörbe, amiben jelentős tapasztalatot halmoztak fel és szerették volna Németországban használni.

Mit lehet ilyenkor tenni?

Természetesen a legjobb megoldás, ha az ember nem adja fel a célját és tovább próbálkozik, hogy abban a szakmában tudjon elhelyezkedni, amiben otthonosan mozog, amiben tapasztalata van.

Ilyenkor sokan teljes erőbedobással elkezdik küldözgetni az önéletrajzukat, amivel korábban sem sikerült megfelelő pozíciót szerezni. Talán regisztrálnak egy-két álláskereső portálra, de továbbra sem jön az eredmény, amire igazán vágynak.

Ekkor három lehetőség áll az ember előtt:

  • A sok sikertelenség miatt abbahagyja a pályázást és visszatér a korábbi munkájához.
  • Továbbra is rossz taktikával pályázik, mert bízik a nagy számok törvényében.
  • Megáll egy pillanatra és felméri, hogy mit kellene változtatni ahhoz, hogy végre sikeres legyen.

Az első kettő pontban nem tudunk segíteni, de a harmadik pont a mi terepünk. Összegyűjtöttünk annyi tudást, amivel már a pályázó jelentős előnyre tesz szert és ezzel látványosan növelheti az esélyét a német munkaerő piacon.

Olyan információkat tudunk átadni, amiről sokan még nem is hallottak és sokszor a homlokukra csapnak, hogy eddig milyen rossz taktikával pályáztak és miért voltak sikertelenek abban, hogy visszatérjenek a korábbi szakmájukba.

Előtted a lehetőség, de az első lépést neked kell megtenned. Küld el önéletrajzodat a

info (kukac) orszagvalto.eu

címre és felvesszük veled a kapcsolatot!

Addig is nézd meg interjúnkat, amit az Agentur für Arbeittal készítettünk!

Borítókép: