Kulfold-es-pszichologia-Szabo-Vivien

Külföldön élve az ember igyekszik komfortosan érezni magát és ehhez elengedhetetlen, hogy információt keressen, magába szívjon és ezáltál tájékozottabbá váljon, na és persze az sem utolsó szempont, hogy jól érezze magát. A mai posztban Szabó Vivien pszichológust hoztam el nektek!

Már egy ideje csendben követem Instagramon és csak javasolni tudom, hogy te is olvasd el a posztjait, mert segíteni fog neked!

Kérlek mesélj magadról!

Szabó Vivien okleveles pszichológus vagyok.​

2010-ben végeztem az ELTE-n tanácsadás, munkapszichológia, addiktológia szakirányokon.

5 évig dolgoztam HR területen Budapesten, főleg kiválasztással és teljesítményértékelési rendszer bevezetésével és ekkor jöttem rá, hogy az érdeklődésem a szervezetek működésétől egyre inkább az egyének és csoportok kihívásai, motivációja és jóllétének fejlesztése felé fordul. A magánéletemben is éppen ekkor következett be egy nagy változás, 2015-ben Svédországba költöztem.

Az első évben főként autista és ADHD diagnózissal rendelkező fiatalokkal foglalkoztam, ez felébresztette bennem a vágyat, hogy visszatérjek a tanult szakmámhoz, a pszichológiához. Ehhez azonban hosszú út vezetett egy idegen környezetben. 

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

2 évig egy svéd kisvárosban menekültek társadalomba való integrációjával dolgoztam. Ekkor ébredtem rá, hogy mennyi kihívás elé állítja az embereket a külföldre való költözés, pláne ha ez küldő kényszer hatására történik.  Majd az elmúlt 4 évben a stockholmi önkormányzatnál állok alkalmazásban coachként, főleg mentális betegek vissza integrálásával a svéd társadalomba, ahol pedig különösen jól jöttek a pszichológiai ismereteim (hogyan állítsunk célokat, motiváljunk valakit, kezeljük a félelmeket stb.)

Közben még inkább nőtt bennem az érdeklődés a külföldi élet pszichológiája iránt és miután tartottam egy előadást egy segítő kollégámmal a témában 2020-ban, több külföldön élő magyar keresett meg azzal, hogy igény lenne pszichológiai tanácsadásra és így született meg az ötlet, hogy tanácsadó pszichológusként is dolgozzak és elindítsam a Külföld és pszichológia nevű külföldi lét pszichológiájával foglalkozó Instagram, Facebook oldalam, majd a Youtube csatornám.

Jelenleg online tartok egyéni üléseket esténként és egy coach kollégámmal önismereti workshopokat külföldön élők számára. Az egyéni tanácsadás annyira népszerű lett, hogy sajnos jelenleg várólista van, de a workshopokon vannak még helyek, most indul az első.

A Workshop linkre erre a mondatra kattintva érhető el! Magabiztosan külföldön – Hidasi Brigitta Expat Coaching (expatlifecoaching.hu)

Nézd meg Facebook-on a mondatra kattintva!

Inkább Instagram-on követnéd? Akkor erre a mondatra kattints!