Kulcsár Teodóra

Szeretettel köszöntelek!

Kulcsár Teodóra
Kulcsár Teodóra

Sokan csodálkoznak rajta, de már gyerekkorom óta tanár szerettem volna lenni. A Pannon Egyetemen végeztem, s több mint 15 éve oktatom a német nyelvet. A világ változásaira reagálva úgy döntöttem, hogy tapasztalataimat és szaktudásomat kamatoztatva a kontakt órák mellett online oktatásba kezdek. Tanítottam már nyelviskolában, középiskolában, cégeknél, esti képzésben, szakmát adó tanfolyamokon, projektek keretében, saját vállalkozásban felnőtteket és gyerekeket egyaránt. Több ezer diákot készítettem fel érettségire és nyelvvizsgára, valamint külföldi állásinterjúra és munkavállalásra.

Az interjúk élesben, német és osztrák szállodavezetők részvételével illetve az Osztrák Kereskedelmi- és Iparkamara képviselőivel folytatott Skype beszélgetések keretében zajlottak hosszú éveken keresztül. Büszke vagyok rá, hogy diákjaim felkészültségével és motiváltságával elégedettek a partnerek az állásinterjúk során. Számos kedves levelet is kapok pozitív visszajelzésekkel, ami mindig melengeti a szívemet.

 

Néhány visszajelzés tanulóimtól:

 

“Tisztelt Tanárnő, ezúton is szeretném megköszönni, éveken át tartó alázatos munkáját és támogatását, lelkileg, tanulmányilag egyaránt! Ha Ön nem lenne, ma nem mondhatnám el magamról, hogy egy négycsillagos osztrák szálloda front office managere vagyok. Köszönöm, hogy mindig a helyes útra terelt, örök hálával!”

 

“Kedves Tanárnő! Nagyon jól éreztem magam, jó hangulatban teltek a német órák. Maga szerettette meg velem a német nyelvet, mert általánosban nagyon nehezen ment. Maga táplálta bennem a lelket, és jobbnál jobb dolgok tanított nekem. Köszönöm az egész éves munkáját: egy szakács tanítványa”

 

“Nekem nagyon tetszettek a németórák: a páros feladatok, a videó nézések, és maga az óra is nagyon vidáman telt. Számomra az tetszett a legjobban, hogy amit lehetett, azt játékosan és vidáman tanultuk, így sokkal könnyebb volt megjegyezni, megtanulni az anyagokat.”

 

“Nekem nagyon sokat segített az érettségiben a tanárnőnek a hatékony tanítási módszere németből.”

 

“Tisztelt Tanárnő! Köszönöm szépen a felkészítést németből, hiszen másképp nem tanultam volna meg az alapvető kifejezéseket, amikre most nagy szükségem van, és köszönöm a lehetőséget! Bár vannak nehezebb napok, nagyon örülök, hogy itt lehetek Németországban, és hogy én lehetek idén az első diák itt a szállodában, aki fizettető pincér lett! Köszönöm!”

 

“Szerintem a nyelvtanulás a mai nyitott társadalomban mindenképpen előnyére válik bármelyik tanulónak, ha él a lehetőséggel és a külföldi munkavállalást választja.

Nekem sokat segített a nyelv ismerete a német nyelvterületen. Nagyon sokat segített, hogy több nyelven beszéltem, mert a vendégek szeretik, ha a saját nyelvükön is megszólal a felszolgáló. A nyelvtudásnak köszönhetően abszolút nyerő helyzetben voltam, és ezt a munkáltatók is elismerték. Nemcsak a munkám során tudtam a nyelvet hasznosítani, hanem a mindennapi életben is. Természetesen a vendégek kedvében járni alap kötelessége egy felszolgálónak, így borravalóhoz is könnyebben jutottam, mint az idegen nyelvben nem  jártas munkatársaim.” – Réti Botond, jelenleg Ausztriában dolgozó egykori tanítványom.

 

“A nyelvtudás manapság életünk egyik legfontosabb részévé vált, hiszen általa új embereket, kultúrákat ismerhetünk meg. Nap mint nap tudással gyarapodhatunk, ismereteket és ismeretségeket szerezhetünk. És ez oda-vissza működik. Érdekesebb és szimpatikusabb személyekké válhatunk mások szemében, tájékoztathatjuk őket hazánkról, kulturális értékeinkről, hagyományainkról. Többet tudhatunk meg kollégáinkról, munka- és szabadidőnk sokkal szórakoztatóbb lehet megfelelő kommunikációs készséggel. Bizalmi kapcsolatot alakíthatunk ki feletteseinkkel, egyszerűbben tisztázhatóak az esetleges nézeteltérések. Könnyebben megfelelhetünk vendégeink igényeinek. Mosolyt csalva az arcukra barátságokat köthetünk, új állásajánlatokra vagy nagyobb összegű borravalóra tehetünk szert, kisebb ajándékokat kaphatunk hálából vagy akár külföldi látogatásokat is tehetünk a későbbiekben újdonsült ismerőseinkhez.

Mindezek felett segíti a szakmai fejlődésünket, felsőbb pozíciókra tehetünk szert vagy egyből jobb pozíciókban kezdhetünk. Nem kell minden új helyen minden lépcsőt újból végigjárnunk. Megfelelő nyelvtudással, szakmai bizonyítvánnyal és egy mutatós önéletrajzzal magasabb kezdő fizetéshez juthatunk. “

– Mészáros Patrícia, vendéglős szakmában végzett volt diákom.

A Facebook-on keresztül tudtok vele kapcsolatba lépni. Kattints a mondatra!