Miért menne bárki is diplomával külföldre?

Joggal teheted fel a kérdést. Diplomával vagy szakmával sok esetben az ember bárhol a világon jobban boldogul, mint segéd vagy betanított munkával, ugyanakkor pont ez a hátránya is: diplomával és kiépített egzisztenciával kicsit nehezebben vált állást és országot az ember. Fél attól, hogy újra kell kezdenie amit eddig felépített, lentebbről indít, mint ahol volt. 

Ez részben igaz, ugyanakkor a szaktudáshoz rengeteget tesz hozzá a külföldi tapasztalat, az idegennyelv ismeret, az új módszerek és technikák megismerése.

Mik a klasszikus diplomás félelmek?

  • Nem a tanult szakmámban helyezkedek el: nem biztos, hogy pontosan ugyanaz lesz a munkaköröd, mint jelenleg, de ha egy másik céghez mész, akkor ott is megváltoznak az elvárások.
  • Fizikai munkát kell végeznem: Ez így ebben a formában nem igaz. Bár úgy gondoljuk a tapasztalatok alapján, hogy gyorsabb a szakmádban elhelyezkedni, ha előbb kiutazol, majd elkezdesz dolgozni és azután nekiállsz az eredeti szakmádban munkát keresni. Az otthonról, több száz vagy több ezer kilométerről küldött önéletrajzra ritkán kapsz pozitív választ.
  • Megtörik a karrierem: Talán most jött el az ideje, hogy tarts egy kisebb szünetet, hogy később tovább szárnyalhass, vagy karriert válts! 
  • Lentebbről kell kezdem, mint ahol most tartok: Ez egyáltalán nem igaz. Nincs fentebb, vagy lentebb! Természetesen van változás, de az leginkább az ellátandó feladatok mennyiségében vehető észre.

Diplomásként is bele lehet futni hamis ígéretekbe, elszámolhatod magadat és az esélyeidet. A csalások egyre szofisztikáltabbak és a csalók pontosan tudják, hogy mire vágysz. Ezért igyekszünk Titeket több fórumon is tájékoztatni és informálni, hogy naprakészek legyetek.

Személyesen is a rendelkezésetekre állunk, ha általános tanácsadásra van szükségetek, de kiemelten tudunk segíteni, ha Németország a célotok!

Hogyan informálódj?

Ha még nem voltál soha külföldön, vagy az szeretnél új információkra szert tenni, akkor javasoljuk, hogy elsőre olvasd el az

ingyenes és digitális Országváltók Kézikönyvet és töltsd ki a hozzá tartozó segédletet,

mert ezzel növelheted a siker esélyét a külföldi munkavállalásra!

A segédleten kívül 

  • feliratkozhatsz a hírlevelünkre 
  • feliratkozhatsz a Youtube csatornánkra 
  • és a Facebook oldalunkra 

amivel kivételes előnyre teszel szert a saját sikered elérésében! 

Közben természetesen elküldheted Önéletrajzodat magyar, angol és német nyelven, hogy mihamarabb a segítségetekre lehessünk!

Elküldöm az önéletrajzomat!

 

Ácsi, ne maradj le az újdonságokról!

Egy hírlevél feliratkozással támogass minket!