Az új Corona-fertőzések száma és a hétnapos előfordulási gyakoriság ismét új csúcsot ér el: az RKI több mint 200 000 fertőzést jelent egy nap alatt. A Corona-járvány németországi kitörése óta először, és pontosan két évvel az első megerősített eset után ebben az országban, egy nap alatt több mint 200 000 új fertőzést jelentettek az egészségügyi hatóságoknak a kórokozóval. A Robert Koch Intézet (RKI) szerda óta 203 136 további fertőzésről adott tájékoztatást.

Ezzel a hétnapos incidencia is 1017,4-es csúcsra emelkedett, szemben az előző napi 940,6 és a pontosan egy héttel ezelőtti 638,8-as értékkel. Jelenleg az RKI-nak gyakran napközben felfelé kell korrigálnia a napi esetszámokat, mivel a gyakran túlterhelt egészségügyi hivatalok csak késve továbbítják az adatokat. A szakértők ezért azt feltételezik, hogy az RKI-adatokban nem rögzített fertőzések száma magas, és tovább fog emelkedni.

2020. január 27-én Bajorországban hivatalosan megerősítették az első németországi Corona-megbetegedést. Azóta országszerte több mint 9,2 millió ember fertőződött meg a vírussal. Az RKI szerint több mint 7,4 millió lakost tartanak vagy tartottak gyógyultnak egy fertőzés után. A Corona-fertőzéssel összefüggő halálesetek száma az elmúlt 24 órában 188-cal emelkedett, így összesen 117 314 haláleset történt.

Köszönöm, hogy elolvasod és megosztod a posztot!

Nyolc szövetségi állam meghaladja az 1000-es előfordulási arányt

A szakértők a fertőzések számának gyors növekedését elsősorban a vírus omikron változatának tulajdonítják, amely nyilvánvalóan enyhébb lefolyású betegséget okoz, mint a delta változat, de sokkal fertőzőbb. Jelenleg nyolc szövetségi államban haladja meg a hétnapos incidencia az 1000-es küszöbértéket. A legmagasabb incidencia jelenleg Berlinben van 1863,2 és Hamburgban 1616,2. A legalacsonyabb incidenciát Türingiában regisztrálták 371,8-as értékkel.

69,2 százalékos arányával Türingia – Brandenburggal és Szászországgal együtt – a három legalacsonyabb coronavírus elleni oltottsági arány egyikének számít Németországban. Németország többi részéhez képest Bréma oltotta be a lakosság legnagyobb arányban, 89 százalékkal.Ezzel Bréma jóval az országos arány felett van: keddig az oltásra jogosult lakosság 73,6 százaléka volt teljes mértékben beoltva Németország egész területén. Több mint fele már megkapta az emlékeztető oltást.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Kétségek a kórházi felvételi arányt illetően

A fertőzések magas száma miatt az orvosok a németországi kórházak és orvosi rendelők közelgő túlterheltségére figyelmeztetnek. Az RKI jelenleg 4,26-ra teszi a kórházi kezelési arányt, ami azt jelzi, hogy hány beteget kell klinikákon kezelni Corona-fertőzés miatt, azonban a Bild című lap beszámolója ezt az értéket is kétségbe vonja. A jelentés szerint a statisztikák olyan betegeket is tartalmaznak, akiket hivatalosan Covid-páciensként tartanak nyilván, mert pozitív a tesztjük, de akiket valójában más betegség miatt kezelnek. Saar-vidéken állítólag csak minden negyedik hivatalosan regisztrált Corona-betegből egy került ténylegesen kórházba Covid miatt az elmúlt két hétben. Decemberben még mindig minden második volt.

Forrás: Tagesschau 27.01.2022

Borítókép: Photo by cottonbro from Pexels

Ácsi, ne maradj le az újdonságokról!

Egy hírlevél feliratkozással támogass minket!