Azok, akik nincsenek beoltva vagy nem gyógyultak meg, hamarosan aligha lesznek képesek részt venni a közéletben. A jövőben a be nem oltott emberek nem látogathatnak moziba, színházba vagy más szabadidős rendezvényekre. Az éttermek és kiskereskedelmi üzletek is csak olyan látogatók számára lesznek nyitva, akik be vannak oltva vagy meggyógyultak (2G szabály) és ez országszerte és az incidenciaszintektől függetlenül érvényes lesz. Csak a mindennapi szükségleteket kielégítő üzletek mentesülnek.

Erről csütörtökön állapodtak meg a tartományi miniszterelnökök Angela Merkel leköszönő kancellárral és Olaf Scholz valószínűleg leendő kancellárral együtt. Az intézkedésekre most a negyedik Korona-hullám megtöréséhez van szükség.  Néhány súlyosan beteg corona beteget már más Bundeslandba szállítottak.

Ha életbiztosítást kötnél, akkor erre a mondatra kattintva megtalálhatod a legjobb ajánlatokat!X

A nem beoltott embereknek kevesebb kontaktusukok lehet

Ezenkívül a zártkörű találkozókon érintkezési korlátozásokat kell bevezetni, amint a be nem oltott vagy a még nem gyógyult személyek jelen vannak:

  • Ezután egy háztartás csak két másik háztartásból származó személlyel találkozhat.
  • Az említett korlátozások nem vonatkoznak azokra az emberekre, akiket nem lehet beoltani.
  • A gyermekek és fiatalok esetében is lesznek kivételek. Az iskolákban a maszkok ismét kötelezővé válnak minden korosztály számára.

Mindezen intézkedéseknek Németország egész területén egységesnek kell lenniük. Ezek közül néhány már hatályban van az egyes szövetségi államokban, néhányat gyorsan végre lehet hajtani, másokhoz még időre van szükség. Minden új szabályt legkésőbb két héten belül végre kell hajtani. Az államok szigorúbb intézkedéseket hozhatnak és kell is, hogy hozzanak, ha a koronahelyzet különösen rosszra fordul. Ennek érdekében a jövő héten módosítják a pártok fertőzésvédelmi törvényét. A gazdasági károk korlátozása érdekében gyakorlatilag minden Corona-segélyintézkedést meghosszabbítanak a tavaszra.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Borítókép forrása: Photo by Anna Shvets from Pexels

Ácsi, ne maradj le az újdonságokról!

Egy hírlevél feliratkozással támogass minket!