AA

Miután a német gazdaság arányaiban egészen jól viselte a 2008-as gazdasági válságot, azután 2011-től beindult egy igen erős fejlődési folyamat az országban, aminek a hatására sokkal több munkaerőt szív fel Németország. Nem csak a Közép-Kelet Európai régióból, hanem a déli és a nyugati, azaz a spanyol, portugál és olasz részről is érkeznek bőségesen munkavállalók ebbe a hatalmas országba.

Még emlékszünk szüleink és nagyszüleink életére, akik egy területen/városban születtek, tanultak és éltek. Nekik sokszor sem igényük, sem lehetőségük és őszintén szólva kedvük sem volt ahhoz, hogy máshol képzeljék el magukat a jövőben. Nekik még nagyjából elég volt, ha egy szakmát válaszottak és azzal jó eséllyel nyugdíjas éveikig nyugodtan tudtak dolgozni.

A helyzet az, hogy ez Németországban sem történt másképp. Hiába Kelet – Nyugat, az idő és a környezetünk változása ránk is ugyanúgy hatással lesz.

“Hiába tanul az ember egy szakmát, az igények változása miatt mindig újra meg kell határoznia a szakmai irányát.”

Nézd meg videós interjúnkat az Agentur für Arbeit munkatársával!

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!