svájc

Ha lemaradtál az előző posztunkról a svájci munkavállaással kapcsolatban, akkor ide kattintva elolvashatod. 🙂 

Interjúnk második részében Juhász Kriszta osztja meg velünk további  tapasztalatait.

Juhász Kriszta
Juhász Kriszta
  • Kiket várnak Svájcba dolgozni?

Elsősorban EU állampolgárokat, nekik 90 napos szabad tartózkodásuk biztosított Svájcban engedély nélkül. Munkakeresés céllal kvázi turistaként (a jelen helyzetben június 15. után újra), igy interjúra és próba munkára bármikor be tudnak jönni az országba.

A mi cégünk szakképzett és nyelvet beszélő profi szakembereket keres az ipar és az építőipar területén, akik több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek és amennyiben nyugat-európai (például német vagy osztrák) ajánlólevelük (Arbeitszeugnis) is van, az nagy előnynek számít.

Emellett az informatikusokat, az egészségügyben dolgozókat is nagyon keresik a különböző cégek, csak hogy 1-2 területet kiemeljek, de sok más szektorban is keresik a nyelveket beszélő, motivált és szakképzett munkaerőt a svájci munkáltatók.

Nemzetközi átutalás a banki díjak töredékéért? Kattints és regisztrálj!

Mennyire fontos a nyelvtudás?

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

A szaktudás után a legfontosabb, de nagyon sok esetben kizáró ok, ha valaki nem beszéli a kért nyelvet, ami általában a német (a Hochdeutsch is jó, nem várják el azonnal a svájci dialektust!), de például az informatikusoknál az angollal is lehet boldogulni.

Sok esetben 2 ugyanolyan kvalitású szakember között a nyelvtudásuk szintje dönti el, hogy melyiküket fogja a cég felvenni. Ha valaki tervezi a svájci életet és hogy itt szeretne dolgozni, mindenképpen javaslom, hogy a nyelvtudását még előtte alapozza meg, így sokkal nagyobb eséllyel fog indulni a svájci munkaeröpiacon.

Minimum az A2 alap kommunikációs szint az, amivel már lehet boldogulni, ezt nem olyan nehéz elérni. Nem jó az a hozzáállás, hogy majd ott belejövök, mert eleve már az állás interjún is kell tudni beszélgetni, ezt pl. a munkaközvetítő cégek is alkalmazzák, mert tőlük is az interjúztatott jelölteket várnak a partnercégek.

Vannak olyan esetek is, amikor sikerül nyelvtudás nélkül is kijutni, de ez csak nagy szerencse kérdése és nem ez a jellemző. Sokkal kiszolgáltatottabbá válik az ember egy idegen országban, ha nem érti, hogy miről van szó, bármit aláírathatnak vele, mindig segítséget kell kérnie például hivatalos ügyek vagy egészségügyi problémák intézésénél, ami ráadásul pénzben is kerül.

Bírod a videós tartalmakat? Iratkozz fel a Youtube csatonánkra!

Facebook-on követnél minket? Likeolj most!

Inkább az Insta a te pályád? Katt és kövess be!

Szakma nélkül is lehet dolgozni?

Természetesen sok cégnek van olyan állás ajánlata, ami nem igényel szaktudást: ezek például a segédmunkás, a gyári/betanított munkák vagy bizonyos cégeknél mezőgazdasági szezonmunkák.

Mivel ezekre nagyon nagy a kereslet és sok a jelentkező, így a cégek elsősorban azokat a jelölteket részesítik előnyben, akik már dolgoztak hasonló helyen, azaz rendelkeznek az adott területen pár év tapasztalattal és természetesen a nyelvtudás legalább alapszinten itt is ugyanúgy elvárt.

Ezekre az állasokra a cégek nagy többsége munkaerő közvetítő cégek bevonásával keresi a leendő munkavállalókat, akik nagy eséllyel a későbbiekben fix alkalmazotti szerződést is kaphatnak. Kezdetben a közvetítő cég lesz a munkáltatója, tőle kapja a fizetést, vele áll munkáltatói jogviszonyban és az a cég, ahol ténylegesen dolgozik a munkaadó lesz.

Mivel ezek az állások jellemzően pár nap alatt betelnek, igy leginkább a már Svájcban tartózkodó jelölteknek van esélyük, akik igény esetén azonnal – akár 1 napon belül is – kezdeni tudnak. A mi cégünk emiatt nem is szokott külföldről pályázókat a betanított/segéd/gyári munkákra figyelembe venni, mert ezeket a munkavállalókat mindig megtaláljuk az országon belül is.

Fontos tudni, hogy pl. a gyári munkákhoz az autó megléte, azaz a mobilitás sok esetben elvárás, mert például, ha nagyon korán kezdődik egy munka vagy több műszakban kell dolgozni, akkor lehetnek olyan időpontok, amikor tömegközlekedéssel egyszerűen nem lehet időben odaérni vagy az éjszaka közepén hazajutni.

Te mit gondolsz?

Bátran oszd meg velünk a Te tapasztalatodat elérhetőségeink egyikén! ★FacebookEmail

Ha tetszett amit olvastál, akkor oszd meg másokkal is!

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!