korona

Nem a legkellemesebb időket éljük mostanság. Nem elég, hogy félelmet és pánikot, majd általános felvásárlási lázat okozott a Koronavírus, de ami sokkal rosszabb az az, hogy állások szűnhetnek meg, megroppanhat a világgazdaság és ezáltal a korábbi életünk gyökeresen megváltozik.

A különböző szintű kijárási és utazási tilalmak az eddig külföldön dolgozó magyarok és más nemzetek polgárainak a megélhetését veszélyezteti. Ha nem a környező országban dolgoztál, hanem távolabb, mondjuk Belgiumban vagy Írországban, akkor a visszajutásért is vért fogsz izzadni, ráadásul az ajánlott 2 hét önkéntes karantén sem a legkellemesebb időtöltés, miközben a bankszámlád egyenlege lassan elolvad…

Nemzetközi átutalás a banki díjak töredékéért? Kattints és regisztrálj!

Bírod a videós tartalmakat? Iratkozz fel a Youtube csatonánkra!

Facebook-on követnél minket? Likeolj most!

Inkább az Insta a te pályád? Katt és kövess be!

Mit változtatott meg eddig a karantén?

Első sorban az emberek hozzáállását egy ilyen betegséghez. Nagy hibának tartottam, hogy nem hangsúlyozták eléggé, hogy oké, hogy első ránézésre nem egy Ebola, de ez egy nagyon fiatal, kb. fél éves vírus! Fogalmunk sincs, hogy hosszú távon hogyan viselkedik! Mi van, ha visszafertőz? Mi van, ha maradandó károsodást okoz?

A kormányok és a tudósok ezért paráznak naphosszat, mert ha kiderül (ez puszta feltételezés, ami nélkülöz mindenféle tudományos alapot), hogy a második fertőzésre már 70% az esélye, hogy súlyos tüdőgyulladást okoz, akkor jó lenne, hogy ha nem az utcáról kellene összeszedni a halottakat.

Az izoláció eléggé megviseli az embert. Ideig-óráig elfogadható, de még az is benne lehet a pakliban, hogy júniusban is csak a szükséges helyekre lehet kimenni. Nem tudhatjuk előre, hogy meddig kell fenntartani ezt az állapotot, de az tény, hogy az időben elnyújtott vírusos megbetegedések száma nem vágja gallyra a teljes egészségügyi rendszert.

Mi lesz a külföldi munkavállalással?

Több eset merül fel ilyenkor:

Már külföldön dolgozol és nem mentél haza: valószínűleg ezzel nyertél a legtöbbet. Lehet, hogy elvesztetted a munkádat, de nagy valószínűséggel – ha rendben voltak a dolgaid – könnyen szerzel más állást, illetve a kormányzati intézkedéseknek hála nem lesz katasztrofális a helyzeted, maximum kellemetlen.

Külföldön dolgozol és hazamentél a járvány elől: ha rosszkor mentél haza, akkor már vagy nem tudsz visszatérni a munkahelyedre, vagy a karantén miatt gyakorlatilag mozgásképtelenné válsz és emiatt egy fura össztűzbe is kerülsz. Az egy dolog, hogy szinte óránként változik a helyzet, de eközben nem egy csoportban olvastuk, hogy szidták a hazatérő magyarokat… Tudom, hogy a gyűlölködés segít levezetni az energiákat, de remélem megélem azt, amikor már nem a kamu oldalak kamu híreivel fogok találkozni, amiben a külföldön élő és dolgozó magyarokat szidják, hanem szolidárisabb tartalmakkal telítődik meg a hírfolyam…

A harmadik eset: mostanában terveztél külföldre menni munkavállalás céljából

Ebben az esetben igencsak szerencsétlen volt az időpont, de nyugodj meg, nem te tehetsz róla! Ha bárki megkérdezte volna, hogy mi lesz 2020 első felében, akkor valószínűleg nem a világméretű Koronavírus járvány lett volna az, amit mondok. 😀 Szembe jött néhány történet, amiben a külföldi munkavállalást tervezők igyekeztek még a járvány kirobbanásának pillanatában gyorsan külföldre menni, de a határzárak, illetve a többi európai ország biztonsági intézkedései miatt ez lehetetlenné vált bizonytalan ideig.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

A jó hír az, hogy semmi sincs még elveszve! Konkrétan senki sem képes megmondani neked, hogy mikor áll helyre a rend és mikortól lehet nyugodtan újra utazni és munkát vállalni, de két dolgot megtehetsz: sokkal jobban megismerheted magadat és van lehetőséged felkészülni a külföldi munkavállalásra.

Mi az utóbbi dologban tudunk a segítségedre lenni. Már számtalan nehézséget oldottunk meg közösen ügyfeleinkkel, felkészítettük őket a váratlan nehézségekre, segítettünk realizálni és elérni a céljaikat. A külföldi munkavállalás nem egy “átugrok a szomszédba” feladat. Hiába hallunk már-már a csoda határát súroló történetet, az esetek több mint 90%-ban kemény munka és néhány meglepetés érhet benneteket, ha hanyagul álltok neki. 

Az egyedi keretrendszerünkkel két dologra tudunk Titeket felkészíteni:

  • Általános külföldi munkavállalás
  • Németország specifikus munkavállalás és élet.

Akkor érdemes az álalános felkészítést választanod, ha még bizonytalan vagy néhány kérdést illetően, ha nem kőbe vésett a célod, vagy szeretnél valakivel beszélgetni, aki kellő tapasztalattal rendelkezik a külföldi munkavállalás terén.

A Németország specifikus felkészítést akkor érdemes választanod, ha már biztos vagy benne, hogy itt szeretnél élni és dolgozni, szeretnéd jobban megismerni a szokásokat, a hétköznapi dolgokat, amit sehol sem tanítanak és ami elengedhetetlen akár a családos letelepedéshez, akár a sikeres németországi élethez.

Bármelyik is szimpatikus neked, első lépésként vedd fel velünk a kapcsolatot és vegyél részt egy ingyenes és kötetlen 15-20 perces beszélgetésen. Közvetlen E-mailben is felveheted velünk a kapcsolatot az info {kukac} orszagvalto.eu címen, illetve tehetsz plusz egy lépést, ha feltöltöd az önéletrajzodat a mondatra kattintva.

Összegzés

A Koronavírus elég komoly gazdasági és társadalmi hatással bír, de ez ne tántorítson el a célodtól, a külföldi munkavállalás később is reálisan elérhető cél lesz, de most több időbe telik, amíg eléred ezt a célodat.

 

Borítókép: Health photo created by freepik – www.freepik.com