Családdal külföldre

Posztunk második részéből olyan nehézségekből szemezgetünk, amikkel mi magunk is találkoztunk, illetve segítettünk megoldani másoknak is a családdal kapcsolatos problémákat külföldre költözés esetén.

Ha személyre szabott segítségre van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot E-mailben az info@orszagvalto.eu címen.

Ahogy megígértük az előző posztban, ma megvizsgálunk néhány nehézséget, amik rendszeresen előjönnek, ha családdal tervezel országot váltani.

Egyszerre szeretnétek kijönni

Nem mondjuk, hogy lehetetlen… de ahhoz, hogy ez teljesüljön vagy

  • céges meghívásra van szükséged,
  • vagy olyan jól időzített, rendkívül alapos felkészülés után tudod ezt megoldani, aminek az esélye igencsak alacsony.

A céges meghívás azt jelenti, hogy a szakmádban kiemelkedő vagy és egy sikeres állásinterjú után a céged segíti a családod kiköltözését. Ez rendszerint középvezetői szint felett esélyes és az évi egy tucat esetnél többször szerintem nem fordul elő sehol sem.

„Jól időzített, rendkívül alapos felkészülés”: Ez az az eset, amikor minden mindennel passzol. Az összes papírmunka hamarabb lett meg, mint a tervezett dátum, az állásod biztos, a gyerekek iskolája/óvodája megvan, a lakhatás el van intézve és a másik felnőtt státusza is rendben van.

Bár nagyon sokan utálják az őszinteséget, de az esetek nagy százalékéban jobban jársz, ha 90%-ban tisztában vagy az esélyeiddel és nem hagysz teret a felesleges csalódásoknak.

Nemzetközi átutalás a banki díjak töredékéért? Kattints és regisztrálj!

Bírod a videós tartalmakat? Iratkozz fel a Youtube csatonánkra!

Facebook-on követnél minket? Likeolj most!

Inkább az Insta a te pályád? Katt és kövess be!

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Nem beszélitek a nyelvet

Ezerszer is elmondjuk szívesen: nektek nem felső matematikáról és kortárs költők művészetéről kell első sorban diskurálnotok a célországotokban, hanem a mindennapi életben és munkában kell eligazodnotok. Vissza kell tudnotok kérdezni és ez gyerekkel a még fontosabb! Egyrészt látja rajtatok a gyerek, hogy igyekeztek a lehető legjobban megérteni a helyzetet és nem féltek újra kérdezni, ha valami nem világos.

Ha egyáltalán nem beszélitek a nyelvet és elindultok egy „szállítóval” valahová, ahol semmit sem értetek, az nem csak nektek okoz traumát, hanem a gyerek(ek) sem fogják magukat biztonságban érezni.

A nyelv elengedhetetlen. Ne a kivételes, a szomszéd eddig nem látott unokabátyjának a mesébe illő – mindent megoldott nyelvtudás nélkül – sztorija adjon nektek erőt, hanem a saját nyelvtudásotok!

Nem tudtok / nem akartok kompromisszumot kötni

Ahogy az eddigi írásból kiderült, szinte lehetetlen egy csapásra mindent elintézni. A tanácsadásaink során igyekszünk nektek a legkisebb fájdalommal járó, de a legjobb megoldásokat közösen a Ti érdekeiteket szem előtt tartva felkutatni és megtalálni.

A kompromisszumról könnyű papolni, ha engem nem nyom semmi sem hátulról. Ugyanakkor a Ti esetetekben sokszor már komoly nyomás nehezedik rátok, hogy végre kimozduljatok abból a helyzetből, amiből szabadulni szeretnétek. Tudjuk és átérezzük ezt a nyomást és ezért tudunk veletek minden felmerülő nehézséget átbeszélni, mert a saját tapasztalataink és a korábbi családok, akik segítséget kértek tőlünk ma már nagy százalékban eredményesen megoldották a külföldre költözést.

Mi nem Facebook-on terjedő csodát árulunk, hanem egy alaposan kidolgozott keretrendszer alapján igyekszünk a céljaitok elérésében Titeket segíteni attól függetlenül, hogy egyedül, vagy családdal vágtok neki ennek a nem kis feladatnak.

Ha kérdésetek van, keressetek minket bátran elérhetőségeink egyikén! ★FacebookEmail

Borítókép: Photo by Caleb Oquendo from Pexels