Családdal külföldre

Amióta az oldalt üzemeltetjük, sorra kapjuk a megkereséseket, hogy segítsünk a külföldi munkavállalásban és letelepedésben. A kérések jelentős része egyedülállóktól, vagy pároktól érkezik, akiknek személyes segítségnyújtást, illetve több alkalmas felkészítő kurzust/workshop-ot kínálunk.

Az ő esetük valamivel kényelmesebb, mint a családosok felkészítése, illetve mozgatása.(Családos alatt értjük a legalább egy gyermekkel rendelkező Országváltókat.)

Amíg az ember egyedül vág neki egy másik országnak, addig sokkal kevesebb szempontot kell figyelembe vennie. Gyakorlatilag élvezi azt az utazási és döntési szabadságot, amit egy családos embernek főleg családdal nem adatik meg.

Ha egyedül vagy és nem tetszik egy munka, akkor „egyik napról a másikra” kereshetsz új munkát, vagy éppen új szállást. Családosként ez már nem megy ennyire egyszerűen.

Ha egyedül vágsz neki, akkor nem kell úgymond „törődnöd” a következményekkel, míg családosként ezerszer meg kell fontolnod egy munkahely váltást is, hiszen a döntésed következménye nem csak rád vonatkozik, hanem a többi családtagra is.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Mit szoktak elfelejteni az emberek, amikor családdal szeretnének külföldre költözni?

Tapasztalataink alapján leginkább azt felejtik el a családosok, hogy attól, hogy egy családról van szó attól függetlenül párhuzamosan több személynek kell intéznie több különböző hivatalos dolgot. Mivel tapasztalatlanok az adott új országban ahol dolgozni kívánnak, így nem ismerik az összes szabályt amit be kell tartaniuk. Ez elég komoly galibát okozhat és igencsak meg tudja keseríteni az utazást és a letelepedést is.

A posztunk következő részében megismertetünk néhány nehézséggel, amit meg kell oldani családosként egy külföldre költözésnél, illetve adunk néhány tippet arra, hogy mivel tudjátok ezt az amúgy is nehéz helyzetet könnyebben megoldani.

Ha nem szeretnél lemaradni a következő részről, akkor kedvelj minket Facebook-on, Kövess minket Instagramon vagy Youtube-on.

Posztunk következő részéért kattints a mondatra.

Ha segítségre van szükséges, akkor írj egy emailt az infor@orszagvalto.eu címre.

Borítókép: Photo by Emma Bauso from Pexels