attitűd/viselkedésbeli változás

Vannak olyan esetek az életben, amikor lelki nehézségekkel szembesülünk és ugyanolyan fontos, hogy

  • felsimerjük azt, hogy segítségre van szükségünk
  • és a megfelelő szakemberrel időben tudjuk megbeszélni a problémáinkat, mielőtt az elhatalmasodna rajtunk.

A többrészes interjút Schrammel Ivettel készítettük aki pszichológus és terapeuta, kiemelten foglalkozik a külföldön élők számára a bevándorlásból adódó beilleszkedési, alkalmazkodási, kapcsolatteremtési problémákkal, valamint pszichoszomatikus betegségek, kezelésével. 

 

Az új kultúrába való beilleszkedés során fokozatosan történik attitűd és viselkedésváltozás.  

A panaszkodás még fel is erősödhet a külföldre költözés második szakasza, a Kultúrsokk ideje alatt, amikor is hajlamosak vagyunk új otthonunk árnyoldalaira fókuszálni. Az országváltás harmadik szakasza az Alkalmazkodás fázisa.

Ekkor a legkifejezettebb a személyiségfejlődés, ekkor történik meg a legintenzívebben az új kultúra értékeinek integrálása, újfajta szemlélet és viselkedés kialakítása. Ha az új kultúrától idegen a panaszkodás, ekkor ezt a szokást nekünk, magyaroknak is – akik egy panaszkultúrában szocializálódtunk – könnyebb lesz levetkőzni. 

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Facebook gomb
Országváltó Instagram