Miért tűnnek el szépen lassan a Magyarországi kapcsolatok

Vannak olyan esetek az életben, amikor lelki nehézségekkel szembesülünk és ugyanolyan fontos, hogy

  • felsimerjük azt, hogy segítségre van szükségünk
  • és a megfelelő szakemberrel időben tudjuk megbeszélni a problémáinkat, mielőtt az elhatalmasodna rajtunk.

A többrészes interjút Schrammel Ivettel készítettük aki pszichológus és terapeuta, kiemelten foglalkozik a külföldön élők számára a bevándorlásból adódó beilleszkedési, alkalmazkodási, kapcsolatteremtési problémákkal, valamint pszichoszomatikus betegségek, kezelésével. 

Ha külföldre költözünk, a hazalátogatások gyakoriságát a régi és új otthonunk közötti távolság, anyagi lehetőségeink, otthonmaradt családi, baráti kapcsolataink fontossága dönti majd el. Van aki néhány havonta, van aki csak pár évente látogat haza. A kapcsolatok színtere átkerül a virtuális térbe, általában a skype, használatára korlátozódik. Így lehetőségünk van arra, hogy beszámoljunk új élményeinkről, meghallgassuk az otthoni „híreket” és megosszuk egymással érzéseinket, gondolatainkat.

De elmaradnak az ölelések, megszűnik, illetve a hazalátogatásokra korlátozódik minden érintés, elmaradnak a közösen megélt élmények, csak hallgatói leszünk egymás életének.

A közös élmények pedig a kapcsolatok egyik ragasztóanyagát jelentik, ezek hiányában csak a valóban mély, hosszú múlttal (sok régi közös élménnyel) rendelkező barátságok és igazi, szerető családi kapcsolatok állják ki a távolság próbáját.

Legyél okos és spórolj meg magadnak rengeteg időt, töltsd le ingyen a tervezőnket és a hozzá tartozó segédletet! Segíts nekünk egy megosztással!

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Photo by Darrel Und from Pexels