kötődés

Vannak olyan esetek az életben, amikor lelki nehézségekkel szembesülünk és ugyanolyan fontos, hogy

  • felsimerjük azt, hogy segítségre van szükségünk
  • és a megfelelő szakemberrel időben tudjuk megbeszélni a problémáinkat, mielőtt az elhatalmasodna rajtunk.

A többrészes interjút Schrammel Ivettel készítettük aki pszichológus és terapeuta, kiemelten foglalkozik a külföldön élők számára a bevándorlásból adódó beilleszkedési, alkalmazkodási, kapcsolatteremtési problémákkal, valamint pszichoszomatikus betegségek, kezelésével. 

Miért nehezebb a párkeresés, az új kötődés kialakítása külföldön?

A párkeresést nehezítheti eleinte az új szituáció, a jelentős változás, mely természetesen komoly stresszt okoz, ekkor az ember mentálisan nem egy új párkapcsolat kialakítására van beállítódva. Eleinte az új élet kialakításával vagyunk elfoglalva, azzal, hogy kiismerjük magunkat az új környezetben, hogy alkalmazkodjunk a változáshoz.

Sok esetben nehezíthetik a kulturális különbségek, hogy esetleg mások az ismerkedési szokások, mások a társadalmi normák, más az, ami elfogadott. Sokaknál a párkeresést nehezíti a saját nyelvi korlátjuk és az ebből adódó önbizalomhiány, kisebbrendűségi érzés, visszahúzódás, félénkség.

Nem ritka, hogy kifejezetten honfitársakkal keres kapcsolatot valaki, hiszen ez is egyfajta biztonságérzetet nyújthat, hogy vannak, akikkel az anyanyelvünkön beszélhetünk, akikkel azonos kulturális közegből érkeztünk, akikkel éppen ezért jól értjük egymást.

Ha többet szeretnél megtudni Schrammel Ivettről, vagy fel szeretnéd vele venni a kapcsolatot, akkor az alábbi webcímeken megteheted!

http://www.pszichologusonline.eu/ 

https://schrammelivett.blog.hu/ 

Egy magyar fiú ezt úgy fogalmazta meg, hogy ő azért választott magyar párt magának, mert fontosak számára az árnyalatok, és mert szereti a humort. Ő másokhoz hasonlóan úgy érezte, hogy kizárólag az anyanyelvén képes árnyaltan kommunikálni és érteni a másik kommunikációjának árnyalatait, (sokszor pedig ez a humor alapja).

Nem véletlenül alakultak már magyar társkeresők külföldön élők számára – igény biztosan van rá.

Az intim kapcsolatok kialakításának képessége az országváltás harmadik szakaszában, az Alkalmazkodás fázisában erősödik meg komoly mértékben, már a Mézeshetek és a Kultúrsokk lecsengése után. Ekkor válik igazán képessé és nyitottá valaki valódi mély, új párkapcsolat kialakítására is.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is!