Amióta elkezdődött az önkormányzati választási kampány, valamit nagyon hiányolok a kampány üzenetekből… Bár tudom, hogy ilyenkor mindenki a „saját” dolgával foglalkozik, de szinte sehol sem látom, hogy valakit érdekelne a külföldön élő és munkát vállaló emberek sorsa.

Természetesen nem azt várom, hogy a hazatérőknek új autót meg tripla CSOK támogatást adjanak, de innen a határon túlról úgy látjuk, hogy a külföldön élők témája egy darázsfészek, amit senki sem mer megbolygatni, esetleg belenyúlni.

Miért fél mindenki a külföldön élő és dolgozó embereket megszólítani?

  1. Nem tudják, hogy hol keressenek minket

A statisztikák pontatlanok és nincsen sehol sem olyan bontású hivatalos adat, hogy honnan, mennyien és hova távoztak. Ha fogalmad sincs, hogy ki ment el és hova, akkor abból nehéz hathatos célközönséget képezni.

  1. Senki sem kérdezte meg, hogy miért mentünk el

Az a néhány ismerősünk, rokonunk és barátunk tudja, hogy miért mentünk el, de másra igazából nem tartoznak az okok. Így még nehezebb egy kampányt felépíteni.

  1. Meg sem kérdezik, hogy miért mennénk vissza

A “Gyere haza fiatal” program a külföldön élő magyar állampolgárokat próbálta megszólítani. A leállítási okokat nem részletezték. (Forrás) Az eredményesség megítélése nem az én feladatom, de ha célzott megkeresés érkezik, akkor szívesen kifejtem a véleményemet. Ennek az az oka, hogy nem ismerjük az összes indikátor számot, ami a program mögött volt. Így véleményt dobálni nem szerencsés.

A lényeg az, hogy egy kicsit elfelejtve érezhetjük magunkat emiatt. Aki külföldön próbálna szerencsét, az nagyon gyorsan rengeteg csalóba és problémába ütközhet, ami nem szerencsés sem a lelkünkre, sem a pénztárcánkra nézve.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Facebook gomb
Országváltó Instagram
Ácsi, ne maradj le az újdonságokról!

Egy hírlevél feliratkozással támogass minket!