Komoly beszédtéma lett a külföldi magyar közösségekben:
érdemes-e ezekre az ígéretekre hazamenni?

A nemrég bemutatott demográfiai 7 pontos akcióterv kapott hideget és meleget is az elmúlt időben. Nemcsak a kormánymédiában futott nagyot, hanem gyakorlatilag mindenhol az interneten.

Ha valaki nem ismerné, a hét pont a következő (via Portfolio):

  1. Bevezetik a fiatal házasok gyermekvállalási támogatását. Minden 40 év alatti nő az első házassága esetén 10 millió forintos kedvezményes kölcsönben részesülhet. A törlesztést az első gyermek érkezésekor 3 évre felfüggesztik, a második gyermek esetében újabb 3 évre felfüggesztik és a tőketartozás a harmadát elengedik, a harmadik gyermeknél a maradék tőketartozást elengedik.
  2. Bővül a CSOK kedvezményes hitele, a két- és többgyerekes családok használt lakás vásárlására is felhasználhatják. Heteken belül jön a falusi emberekre szabott CSOK.
  3. Már a második gyermek születésekor 1 millió forintot, a harmadik gyermek születésekor 4 millió forintot, minden további gyermeknél 1-1 milliót vállalnak át a családok jelzáloghiteléből.
  4. Azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek életük végéig mentesülnek az szja-fizetés alól.
  5. Elindul a nagycsaládosok autóvásárlási programja, a legalább 3 gyermekes családoknak 2,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást adnak legalább hétszemélyes autó vásárlásához.
  6. Megvalósul a teljes bölcsődei ellátás, 3 év alatt 21 ezer új férőhelyre lesz szükség, amiből az év végéig 10 ezer megépül. 2022-re minden szülő bölcsődébe viheti a gyermekét.
  7. Bevezetik a nagyszülői gyedet, ha a szülők így döntenek a jövőben a nagyszülő is mehet gyedre.

Legyünk őszinték, ha gyermekvállalás előtt állsz, akkor ezek az ígéretek igazán jól csengenek, de van egy kis hiányérzetem…

A hiányérzet pedig leginkább abból fakad, hogy hiányolom a mögöttes matekot. Emlékeim szerint már megszavazták a Parlamentben és törvényi erőre is emelkedett, de arra nem emlékszem, hogy szembe jött volna egy háttértanulmány, ami a költségvetési oldalával foglalkozna illetve a garanciákkal. Bizony, a garanciákkal.

4 gyerekkel a hátad mögött az új 7 személyes autódba ülve valamilyen kivétel miatt mégsem írják jóvá a 10 milliós kölcsönt, akkor bizony vakarni fogod a fejed… de ne legyen igazam.

Most Ti jöttök!

Mondjátok el a véleményeteket, hogy az intézkedéscsomag befolyásol-e Titeket, illetve mit tartotok belőle jónak, illetve rossznak! Ha nem tudod, hogy hogyan a legcélszerűbb megosztani a véleményedet, akkor javaslom a

A kritikára nyitottak vagyunk, a pocskondiázásra nem…” című posztunkat átolvasásra.


Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Facebook gomb
Országváltó Instagram

Média forrása

Ácsi, ne maradj le az újdonságokról!

Egy hírlevél feliratkozással támogass minket!