Életünk során sok érdekes és csodás dolog történik, de az egyik amin általában a generációk könnyen összevesznek, az az új családtag keresztneve. Főleg akkor van kemény dolga a leendő szülőknek, ha a gyermek külföldön születik és a szülők nem ragaszkodnak a hagyományos magyar keresztnevekhez.

Milyen szempontok alapján választunk keresztnevet?

Hagyományos névadás

Még élő szokás, hogy a fiú gyermek az apja, vagy a nagyapja magyar keresztnevét kapja, illetve a külföldön élő család még számol azzal, hogy hazaköltöznek belátható időn belül, vagy elég gyakran járnak haza. Emiatt adnak a szülők a gyereknek magyar keresztnevet.

Félig hagyományos, ámde inkább nemzetközi névadás

Ilyenkor jönnek azok a keresztnevek, amik magyarul és ugyanúgy, vagy nagyon hasonlóan hangzanak a külföldi párjukhoz. Ezek a mostanában divatos keresztnevek, mint a Mia, Lea, Leila, Noel, Olivér stb.

Modern, nemzetközi névadás

Abban az esetben kap az utód nem magyar keresztnevet, ha a szülők nem tervezik Magyarországra a visszaköltözést. Ez a gyermek szempontjából is nagyon fontos, mert később az iskolában, vagy a leendő munkahelyén nem kell minden egyes alkalommak megmagyarázni a nevének a helyes kiejtését és kevesebb frusztrációt okoz.

Dupla keresztnév

Ha igazán biztosra akarnak menni a szülők, akkor két keresztnevet kap a gyermek, így maga döntheti el, hogy melyik környezetben melyiket szeretné használni.

ezt már olvastad?

Kedves olvasók, most Titeket kérdezünk: Szerintetek hogy érdemes keresztnevet adni a külföldön született magyar állampolgárságú gyermeknek? Írd meg Facebook-on kommentbe a válaszod!

 

 

Legyél okos és spórolj meg magadnak rengeteg időt, töltsd le ingyen a tervezőnket és a hozzá tartozó segédletet! Segíts nekünk egy megosztással!

Letöltés!

Feliratkozás a hírlevelünkre – görgess tovább


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Facebook gomb
Országváltó Instagram

Média forrása

Ácsi, ne maradj le az újdonságokról!

Egy hírlevél feliratkozással támogass minket!