kritika

Nehéz dolog manapság értéket teremteni és azt megfelelően közvetíteni azoknak, akiknek szüksége van rá. Így jártunk egy korábbi posztunkkal is, ami elég nagy nyilvánosságot és sok visszajelzést kapott. Aki ismeri az oldalunkat az tudja, hogy mi abban próbálunk segíteni, hogy a külföldi munkavállalás ne váljon rémálommá.

Mit képviselünk?

Mi azt szeretnénk, hogy a személyek szabad mozgása uniós szabadságelv ne a keserűséggel fonódjon össze. Azt szeretnénk, hogy aki eldöntötte, hogy egy másik országban szeretne élni és dolgozni, az legyen felkészülve a kihívásokra és baj esetén magabiztosan tudjon fellépni.

Szerintünk mindenkinek joga van eldönteni, hogy meddig és hogyan tervezi a külföldi munkavállalást. Senkit sem bíztatunk az otthonának elhagyására, de arra sem bíztatunk senkit, hogy azonnal térjen haza. Mindenki képes saját maga meghozni a neki megfelelő döntést.

Kritika

Szeretnénk előre leszögezni, mindenkinek joga van véleményt nyilvánítani, de sokan fogalmi zavarban vannak, hogy mikor fogalmaznak meg valós kritikát amivel érdemi beszélgetést lehet generálni és mikor pocskondiáznak. Mit jelent a kritika?

Értékelő vélemény, illetve ennek elmondása egy személy vagy alkotás rossz vagy jó tulajdonságairól személyes megítélés alapján; bírálat.

Természetesen nem egy 130 oldalas bírálatot várunk postai úton egy – egy poszt után, de szeretnénk megkérni a kedves olvasóinkat, hogy akinek ez nem sikerült azok igyekezzenek ezt kultúráltan megtenni.

Az nem baj, ha nem tetszik az oldalunk, vagy az írásunk. Ugyanakkor az már számodra kellemetlen,

  • ha úgy kommentálsz, hogy el sem olvasod a cikket amit írtunk.

Ez a legkellemetlenebb, mert még érdemben sem tudunk rá reagálni. Ez olyan, mintha egy receptes oldalra odakommentelsz, hogy Magdi Anyusnak biztos lábgombája van, azért olyan sárgák a fogai. Nincs összefüggés a tartalom és a kritika között…

  • Kinyilatkoztatsz és nem fogadsz választ

Itt már feltételezhető, hogy az első pár sort elolvastad a posztból, de neked ennyi is elég volt, hogy a “tökéletes” tudásoddal egy olyan véleményt fogalmazz meg, ami szintén nem kapcsolódik a tartalomhoz…

  • Személyeskedsz

Talán ez a legbosszantóbb mind közül. Ha el is olvastad az írást, igazából nem érdekelt, csupán a személyes frusztrációdat igyekszel levezetni. A frusztráció és a düh levezetéséhez rengetek hasznos technika létezik, de a személyeskedés és a pocskondiázás sajnos nem segít ebben. Bátran keress segítséget, iratkozz be egy önismereti tréningre vagy csak simán engedd el a dühöd tárgyát.

  • Ékeztek nélkül és nyelvtanilag hibás írással

hívod fel a figyelmünket egy íráshibára, majd egy személyeskedő megjegyzéssel zárod a gondolatodat. Szerintem ezt kár magyarázni.

Sajnos a vitázás nem volt tanítva a magyar iskolákban, emiatt a vélemények építő jellegű kifejezése, érvek ütköztetése gyakorlást igényel. Erre rengeteg klub nyújt lehetőséget, keresd meg őket bátran és fejleszd magad!

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Akkor most mivan?

Az értelmes kritikára és javaslatra bármikor nyitottak vagyunk legyen az bármilyen erős. De a

  • személyeskedéssel
  • az isteni kinyilatkoztatással
  • a nem releváns kommetekkel

sajnos nem tudunk mit kezdeni. Természetesen örömmel olvassuk a reakciókat amiket az írásainkra adtok. Minden észrevétellel segítitek a munkánkat és mi is igyekszünk érdekes és hasznos tartalommal hozzájárulni a napotokhoz és a külföldi munkavállalásotokhoz.

Ha szeretnéd jobban megismerni a kritika adás módját, akkor kattints a mondatra!

A hivatkozott weboldalról a kritka adás szempontjai a következők:

  • Tegyük félre az elfogultságunkat
  • Mindig kiegyensúlyozott véleményt alkossunk
  • Ne csak elmond, indokold is
  • Ne várjunk semmi világmegváltót a kritikánktól
  • Értesz ahhoz, amit kritizálsz?
  • Legyél őszinte

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Média forrása