Bár a poszt címe bármelyik személyiségfejlesztő ezerszer elmondott felesleges jelmondata is lehetne, de ebben a posztban másképp vizsgáljuk meg a segítségkérést, amivel minden nap ezer és ezer számra találkozunk.

A gondoskodó állam helyett kell valaki…

A 40+-os magyar korosztály még úgy nőtt fel, hogy a gondoskodó állam mindig ott lesz, segít munkát találni, a tanács ad kölcsönt lakásra stb… de ez 89-90 körül félbe szakadt. Hirtelen a megingathatatlan állam képe szertefoszlott, betört a kapitalista piacgazdaság, ahol az államnak már jóval kevesebb szerep jut a piacon. Sajnos ezt a viselkedést és gondolkodást sok esetben sikerült tovább adni a következő generációnak. 🙁

Elfelejtettek több millió embernek segíteni az átállásban…

Ennek hozmányaként sokan az államtól várják el a mai napig a feltétlen segítséget. De mivel a legtöbb esetben már nem tud úgy az ember segítségére sietni a hős állam mint 35-50 éve, így a lelkes magyar munkavállaló azt gondolja, hogy majd a honfitársai őszinte magyarságből azonnal a másik segítségére sietnek, ha kitesz egy posztot a Facebookra…

Ebben az esetben születnek az alábbi remekművek, ahol ha eltekintünk a nyelvtani hibáktól, akkor tökéletesen kirajzolódik egy olyan szintű naívság a bejegyzésből, hogy tudósok százainak adna több hónapos elemzői munkát a kiírás hátterének megismerése.

Ez nem a Ti hibátok, ez sajnos egy rossz társadalmi berögzülés, amit sem pálinkával, sem kalapáccsal nem lehet kiverni az emberek fejéből.

Drága János és még sokan mások…

Teremtsd meg magadnak a lehetőséget!


Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Facebook gomb
Országváltó Instagram

Borítókép created by freepik – www.freepik.com

Ácsi, ne maradj le az újdonságokról!

Egy hírlevél feliratkozással támogass minket!