gerusa

Nem nagy titok, hogy a Brexit népszavazás óta a kivándorlási cél erőteljesen eltolódott Németország és Ausztria irányába. Svájc is célpont, de sokkal kevesebb macerával jár a németeknél és az osztrákoknál munkát vállalni.

Miért vállal a Kelet – Közép Európai szívesen munkát a fentebb felsorolt országokban?

Ennek oka a közelség és a relatív jólét amit az előbb említett országok kínálnak.

A közelséget felesleges magyarázni, egyszerűbb Bécsből hazajárni mint Új-Zélandról.

A jólét pedig azért relatív, mert a fentebb említett országok életszínvonala és a hozzá kapcsolódó oktatás és egészégügyi ellátás magasabb szintű, mint a munkaerőt kibocsájtó országban, ugyanakkor bizonyos költségek sokkal magasabbak, mint otthon.

De mégis, miért érdemes még mindig elindulni és külföldön dolgozni?

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Mert még mindig kitart az ipari bővülés és rengeteg dolgos kézre és agyra van szüksége a felsorolt országoknak.

Illetve…

Európát nem csak határok szerint érdemes nézni. A német nyelvet anyanyelvként kb 90-100 millió ember beszéli és további kb 80 millió ember második nyelve. (Forrás)

Természetesen rengeteg nyelvjárás (kb 50+) van a németen belül, de 99%-ban ugyanazt a Hochdeutsch-ot beszélik a hivatalokban, azaz ahol neked később ügyet kell intézned. Ha megtanulod a németet, akkor egy cirka 100 millió fős munkaerőpiacra szerzel “útlevelet”.

Németország az új Egyesült Államok?

Kellett egy kis felvezetés, hogy megértsd a poszt további részét. A felvetés lényege, hogy jelenleg a Német gazdaság úgy viselkedik, mint az amerikai a második világháború után. A szanaszéjjel bombázott Európát gyakorlatilag az amerikaiak építették újjá. Ne arra gondolj, hogy jöttek a migráns melósok az Atlanti-óceán túlfeléről téglát pakolni…

A második világháború után Európa romokban hevert. Az újjáépítéshez pedig kellett szakember, gépek, járművek, nyersanyag, bányászat stb, amit az amerikaiak tudtak a kontinensre importálni és megkérték az árát…

Ha jobban megnézed, jelenleg Németország a világ élvonalában van a gyártógép, agráreszközök és járművek, technológia és vegyipari importban. Magyarul amit előállítanak, azt veszik a világ többi részén, mint a cukrot. Mert tudják, hogy jó minőségű az árú és megbízható partner a német.

Ezért van szükség annyi munkaerőre Németországban, de nem minden áron akarnak mindenkit foglalkoztatni.

Elindult egy folyamat, amivel elkezdik a minőségi munkaerőt szelektálni. Ez annyit tesz, hogy egyre több helyen elvárják a nyelvtudást. Természetesen nem a német irodalom nagyjairól akarnak az esztergagép mellett veled társalogni, de igencsak örül a munkaadó, hogyha nem kevered össze a kapcsolókat a gépen és megérted a munkafolymatot amit csinálsz.

A lényeg

Bárhova is mész, ismerkedj meg az országgal, a néppel és a nyelvvel. Inkább a kiutazás előtt fektess energiát és időt a nyelvtanulásba, mert a munka mellett már nem nagyon lesz időd és kedved hozzá. A csalókat pedig ismerd fel és kerüld el!

+ Legyen egy kiváló önéletrajzod!


Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Borítókép:

www.freepik.com ésFreepik Background vector created by kjpargeter