Hullámvasút

A Magyarországról külföldre vándoroltak nagyon kevés százaléka az, akiknek teljesen zökkenőmentesen és mindenféle érzelmi hullámzás nélkül ment az országváltás.

 Mik a legmegterhelőbb események?

Az első igazi megrázkódtatás akkor jön, amikor az álmokból lassan elkezdenek tervek válni.  Rájössz szépen lassan, hogy már más megoldás nincs, csak az, hogy elhagyod az otthonodat  és új életet kezdesz a határ másik felén.  Mindenkinek más és más a története és a motivációja, de ugyanaz a cél: új életet kezdeni más országban egy új célért.

A következő nehéz pillanat akkor érkezik el, amikor már biztos a külföldre menetel és lassan elkezdett egy vagy kettő bőröndbe becsomagolni az életedet. Ilyenkor általában egyszerre mosolyog és sír az ember. Mosolyog, mert új reményt és új életet vár, de ugyanakkor sír, mert a régit legalább részben el kell felejteni ahhoz hogy az újban sikereket érjen el.

Ilyenkor jön rá az ember, hogy mennyi felesleges limloma és szakadt ruhája van. 🙂  Ebben az állapotban az ember tele van reményekkel és félelmekkel. Ez mind természetes ilyenkor.

Majd jön az utazás élménye, a megérkezés és az első pár nap, amit teljesen ellentétes érzéseket tud belőled kiváltani percről percre. Miután túl vagy a hivatalos bejelentkezési procedúrákon és elkezdesz dolgozni, legfőképp az első országváltásnál nem tudod eldönteni, hogy jól döntöttél-e vagy sem.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Aztán szépen lassan elkezd telni az idő, a napokból hetek, a hetekből hónapok lesznek és egyszer csak azon kapod magad, hogy már eltelt egy félév.

Ilyenkor az érzelmi hullámvasút egy elég csendes szakaszába kerül, de lassan elkezd gyorsulni ahogy közeledsz első hazaérkezésedhez. Tele vagy kérdésekkel és élménnyekkel, jobb esetben teljesen be van táblázva az első látogatásod minden perce.

De otthon…

Indul be igazán a turbó kapcsoló a hullámvasúton. Van, aki köszönés helyett a fizetésedet kezdi firtatni, majd leszól, hogy milyen nagyképű lettél. Van, aki a nem megfelelő tájékozódás miatt csodának tartja, hogy nem erőszakolt meg 17 afrikai migráns hordában és nem váltál meleggé a hanyatló nyugaton. Ezernyi ilyen beszélgetés után vannak, akik értelmeset is kérdeznek és normálisan el lehet velük beszélgetni. 🙂

Amikor befejezed az otthoni látogatásodat, akkor rendszerint kettő érzés keríthet hatalmába miközben robogsz vissza az új országodba:

  • Húzzunk innen el a lehető leggyorsabban
  • Végre itthon vagyok és még maradnék, de nem lehet

Ez már csak rajtad múlik, hogy melyiket éled meg.

A felkészülés elengedhetetlen, tarts velünk és válts országot okosan és felkészülten!


Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

Photo by Stas Knop from Pexels