mwd

Aki böngészett már német nyelvű álláshirdetéseket, azoknak bizonyára már feltűnt, hogy a hirdetések végén ott van legtöbbször a pozíció neve után ez: (M/W).

Mi az a (M/W), (M/W/D), (M/W/X)?

Elsőre fogalmam sem volt, végül kezdett zavarni, hogy vajon mit is jelenthet. Borzasztóan egyszerű a magyarázat: milyen nemű munkavállalókat várnak az adott pozícióra. Bár őszintén szólva, még sehol sem találkoztam olyannal, hogy csak nőt vagy csak férfit várnak egy adott munkára. Ha csak az egyik nem képviselőit várják, arra könnyen rá lehet sütni, hogy diszkrimináció és ezért áll ott minden hirdetés végén az (M/W).

De mit jelent a többi?

  • (m/w/d) férfi/nő/különféle nemek
  • (m/w/i) férfi/nő/interszexuális
  • (m/w/i/t) férfi/nő/interszexuális/transzexuális
  • (m/w/a) férfi/nő/további nemek
  • (m/w/x) férfi/nő/összes többi
  • (m/w/gn) férfi/nő/nemtől független
  • (m/w/*) férfi/nő és itt a csillag azt jelöli, hogy nem nevez meg más nemet.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Mielőtt elkezdesz genderezni…

Ezek a jelölések nem azt jelentik, hogy az adott munkahelyen tüllszoknyás szakállas nők extra pénisszel vonulnak fel reggeltől estig és állandóan a szexről beszélnek és szégyellned kell magad, hogy nem vagy legalább biszexuális… 

Ezeknek a jelöléseknek a célja, hogy a munkahely elfogadó olyan személyes szexuális orientációval és nemmel kapcsolatos dolgokban, ami ha kiderül, akkor nem páros lábbal rúgnak ki. Például ha a munkahelyeden közlöd, hogy meleg vagy, akkor nem a felmondásodat kapod meg, hanem dolgozhatsz tovább normáilsan anélkül, hogy aggódnod kellene, hogy megkülönböztetés érne.

Továbbá a HR-es és a főnököd megfelelő tudással rendelkezik arról, hogy hogyan szólítson meg, mik azok az esetleges nehézségek amikkel szembe nézel és igyekeznek ezeket figyelembe venni a munkád során.

Felmerülhet benned a kérdés: akkor most ki jelentkezzen egy ilyen pozícióra?

Bárki jelentkezhet egy ilyen állásra, ahol a fentebb felsorolt jelölés valamelyike szerepel. Itt senki sem élvez előnyt a másikkal szemben, csupán egy jelölés, hogy nem kell amiatt aggódnod, hogyha más vagy.

Legyél okos és spórolj meg magadnak rengeteg időt, töltsd le ingyen a tervezőnket és a hozzá tartozó segédletet! Segíts nekünk egy megosztással!

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is!  

Borítókép forrása: Designed by Rawpixel.com