Nyelvek

A Többnyelvűség varázsa

Amikor gyerekként a Jászság közepén szaladgáltam, sosem hittem volna, hogy 2 idegen nyelven fogok beszélni és meg szeretnék tanulni egy harmadikat is…

Csodálkozva néztem pár osztálytársamat, akik kapásból két idegen nyelvet tanultak és nem tudtam elképzelni, hogy valaha én is kettőn tudok megfelelő magabiztossággal társalogni. Ez nem azt jelenti, hogy a 16. századi irodalomról fogok ófrancia dialektusban beszélgetni egy párizsi professzorral, hanem azt, hogy mind a két idegen nyelven tudok könyvet olvasni és dolgozni.

Én már öreg vagyok ehhez…

Ha valóban úgy gondolod, hogy öreg vagy hozzá, akkor te nem öreg vagy, hanem a hozzáállásoddal van probléma. A magyar fejekben van az a téves elképzelés, hogy ha nem jön az eredmény rövid idő alatt, akkor nem is érdemes vele foglalkozni. A nyelvtanulás és a külföldi élet is egy türelemjáték, amit lassan végig kell játszani, hogy sikereket tudj elérni.

Nincs rá időm…

De van, csak nem akarsz leülni még átgondolni sem, hogy mikor és mennyit áldozz rá. Vagy a másik, ami jellemzőbb: sohasem tanultad meg, hogy hogyan tudod jól menedzselni az idődet. A jó időbeosztásra sincsenek kőbe vésett szabályok, javaslom a következő Mónika shows videó helyett keress rá az “időmenedzsment” és “időbeosztás” szavakra.

Mi legyen az első lépésed a nyelvtanulásra?

Első körben győzd meg magad, hogy menni fog! Képzeld el, hogy magabiztosan tudsz Londonban egy sört kérni, vagy Berlinben egy Bratwurstot és el tudod olvasni az étlapot. Meg tudod kérdezni a pincért (aki remélhetőleg beszél angolul vagy németül 😀 ), hogy milyen program lesz a hétvégén!

Ha már el tudod képzelni és el is tudod fogadni, hogy időt nem kímélve elsajátítasz egy idegen nyelvet, akkor már megtetted az első lépést afelé, hogy magabizotsan megálld a helyedet külföldön!

Az angolról sokat tud neked mesélni Eszter, aki nyelvoktatást is vállal. A csatornájára is érdemes feliratkozni. 🙂

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Borítókép forrása: Designed by Rawpixel.com