Átverés
Igazából mindig reménykedem, hogy ez a bejegyzés típus ami rengeteg facebook csoportba előfordul, hogy nyelvtudás nélküli munkát keresel, végre eltűnik és mindenki normális munkát akar keresni magának.

WTF?

Elképzelésem sincs, hogy honnan ered ez a idióta mendemonda, hogy külföldön egyáltalán nem kell nyelvet beszélned elég ha megmutatják a munkát azt majd csinálod… Ezt anno akik elhintették az emberek között ritka nagy trógerek lehetek. Bár tény és való, hogy lehet olyan munkát találni ahol nem szükséges a nyelvtudás, de igazából saját magaddal baszol ki, ha nem tanulod meg egy alapszinten az új munkahelyed országának a nyelvét.
Nagyon sok emberben él az a téves elképzelés, hogy majd kijössz és epekedve vár rád a munkaadó, hogy lehetetlenül sok pénzért dolgozzál mert te milyen jó munkaerő vagy.  Ahogy a tervezőben is összegeztük a három nagy becsapás közül ez az egyik.
Mivel a nyelvtudás nélküli munka könnyűnek hat úgy érzed hogy semmi felelősséged nem lesz a munkáddal kapcsolatban. Ez pedig tévesen arra sarkall, hogy aláírj bármit, amit az arcod alá tolnak és közben a jogaidat semmibe véve minden gond nélkül túlórába  dolgoztatnak és szerencséd van, ha  tisztességesen kifizetnek.
Nehogy azt hidd, hogy a német, francia, dán, svéd, norvég, belga, holland stb.  munkaadó nem szeretne spórolni. Attól hogy Nyugat-Európába jössz még nem azt jelenti hogy automatikusan betartanak minden szabályt az itteni cégek, legyen a tulaja akár külföldi vagy magyar. Bár tény, hogy kevés a visszaélés, de ha te nem szólsz semmit, hogy már 9. napja megállás nélkül 14 órát dolgozol és akkor sem szólalsz meg, amikor annyi a béred, mintha minimálbéren lennél bejelentve, akkor az bizony a te bajod…

Tanuld meg a nyelvet legalább alapszinten!

Mi titkon bízunk abban, hogy lassan mindenki belátja, hogy a nyelvtudás nélküli munka az gyakorlatilag rabszolgamunka. Ebben a rabszolga munkában
felesleges kockázatnak teszed ki magadat vagy éppen azt a szeretett személyt aki miatt külföldön akarsz munkát vállalni.
Ezért javaslom mindig a régi és új érdeklődőknek, hogy egy erős A2-es szintre hozzák fel a nyelvtudásukat, amivel már el tudják olvasni a munkaszerződésüket, illetve adott esetben visszakérdezni ha valami zavaros vagy nem tiszta.
Ne baltázd el a külföldi munkavállalásodat azzal, hogy gyorsan akarsz kijutni mert ezekben az esetekben (több mint 90%!) pénz nélkül, megalázva fogsz haza kullogni.

Összegezve:

Senkit nem akarok letéríteni arról, hogy nyelvtudás nélkül vágjon bele a külföldi életbe és munkavállalásba, de nagyon erőteljesen javaslom hogy a megfelelő felkészültséggel vágj neki az új életednek és legyél magadtól sikeres!

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Borítókép forrása:Designed by Katemangostar