3

Tényleg elég 3 lépés? Ha következetes vagy, akkor igen!

Amikor hosszabb időre külföldre mész munkát vállalni, – legyen az legalább 3 hónap – a felkelés, munka, evés, alvás kör unalmassá fog válni. Elkezdesz többre vágyni, szeretnél egy kicsit élni, egy kicsit kikapcsolódni; végső soron egy kicsit élvezni az életet. Megnyugtatlak, ebben semmi kivetnivaló sincs.

Mi az a 3 lépés, ami segít Neked?

Fogadd el a helyzetedet.

Bármi is vitt külföldre, egy idő után könnyen frusztrált leszel. A leggyakoribb gondolatok ilyenkor:

“Itt még szarabb a helyzet,
hiányoznak az otthoni ízek és barátok,
mindenki idegenkedik tőlem,
eltűntek a barátaim” stb.

A legegyszerűbb, ha rászánsz egy hétvégi csendes napot amikor senki sem zavar, elsétálsz egy parkba vagy a közeli erdőbe és őszintén beszélgetsz saját magaddal. Beszélj a céljaidról, a vágyaidról, a gondjaidról. Engedd ki a frusztrációt okozó gondokat és beszéld át magadban a megoldásokat. Lehet egy alkalom nem lesz elég, de ne add fel a céljaidat némi nehézség miatt!

Kezdj el beolvadni.

Bárhol is legyél a világban, kezdj el lassan integrálódni a helyi környezetbe. Keress eseményeket amikre elmehetsz és érdekel is. Szabadtéri programok, mozi, kiállítás, randizás, helyi klubbok, sportklubbok, edzőterem, iratkozz be egy kurzusra, menj el egy fürdőbe!
A végtelenségig sorolhatnám a lehetőségeket de a lényegen nem változtat: A munkán kívül is van élet! Azzal, hogy részt veszel ilyen programokon egyrészt gyakorlod a nyelvet és jobban magadénak érzed a saját életedet és idődet!

Költs magadra!

Már otthon is szemeztél azzal a 20 ezer Forintos márkás cipővel de soha nem volt rá pénzed? Vennél végre egy tabletet, hogy kényelmesen tudj kapcsolatot tartani és szórakozni? Ésszerű keretek között engedd meg magadnak, hogy pár dologgal gazdagabb legyél!

Itt nagyon fontos a mértékletesség!

Nem szabad átesni a ló túloldalára és 5000 Euroért hitelre venni egy csomó elektronikai cikket (Hangfal, TV, Laptop, 2 okostelefon előfizetéssel stb.) ha a béred nem engedi! Fel kell ismerned a kereteidet és tudnod kell megálljt parancsolni a féktelen költekezésnek!

 

A lényeg: ?

  • Fogadd el a helyzetedet és a problémák végtelen ismételgetése helyett a megoldásan gondolkodj! Mondd ki legalább magadnak hangosan, hogy mi bánt és keress rá megoldást!
  • A megváltozott helyzetedben igyekezz minél jobban beleolvadni az új környezetedbe és élvezni a munkán kívüli életet!
  • Kényeztesd magad lehetőségeidnek megfelelően! Akár egy egésznapos fürdőzés többet érhet neked egy új okostelefonnál is!

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

Borítókép forrása: Designed by Freepik