Bármennyire is Vasember immunrendszerrel rendelkezünk, nem árt pár dologgal tisztában lenni ha külföldön orvoshoz mész. Olvass tovább, kattints a bejegyzésre!

Hogyan készülj fel az orvossal történő beszélgetésre?

Ha már otthon is volt valamilyen betegséged amivel kezeltek és erről van valamilyen vizsgálati dokumentumod, azaz zárójelentés, akkor azt vidd magaddal mindenféleképpen. Legalább a másolatát. A diagnózist legtöbbször latinul is felírják, illetve a betegségeknek van BNO kódjuk. Ezeket legalább mutasd meg a leendő háziorvosodnak, elég nagy valószínűséggel érteni fogja, hogy milyen betegséggel kezeltek és nem egy végtelen activity fog történni.

Ha folyamatos gyógyszeres kezelés alatt állsz, akkor a legfontosabb amit tudatnod kell az orvosoddal, az a gyógyszereid hatóanyaga és azt, hogy mennyit szedsz belőle és mikor.

Ez így szokott kinézni:

Metamizole natrium 500 mg  0-0-1-0
  • Elől szerepel a hatóanyag neve és dózisa
  • Mögötte pedig a reggel – délben – este – éjszaka mennyit veszel be belőle.

Ha új páciens vagy…

Akkor bizony gyakran jön az activity, mivel még nem találkoztam olyan idegen nyelvű összefoglalóval, amiben a halandó ember számára használható orvosi kifejezések is szerepelnek. Amikor begyulladt az állkapcsom és el kellett magyaráznom a fogorvosnak, hogy időnként lüktető, majd nyomásra enyhül a fájdalom….. elég kemény menet volt. Ilyenkor kell elővenni a kretivitást. 🙂

Mivel a lüktető fájdalom kifejezést nem tudtam előrántani a német szókincsemből, így azt mondtam, hogy olyan, mint egy minimál techno. Lassú és folyamatos. Hozzá pedig utánoztam a techno-t, amennyire csak tudtam. 😀 

A felkészülésed során érdemes ezeket a szavakat összegyűjteni, illetve a testrészek nevével tisztában lenni. 

Legyél okos és spórolj meg magadnak rengeteg időt, töltsd le ingyen a tervezőnket és a hozzá tartozó segédletet! Segíts nekünk egy megosztással!

Letöltés!

Feliratkozás a hírlevelünkre – görgess tovább


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Facebook gomb
Országváltó Instagram

Borítókép forrása:Designed by Freepik

Ácsi, ne maradj le az újdonságokról!

Egy hírlevél feliratkozással támogass minket!