Megint átvertek

Nem hittem el amit saját szememmel tapasztaltam, amikor elkezdtem a külföldön élő magyarok Facebook csoportjaiba beleolvasni. Egyszerre volt Teleshop, Akadémiai előadás, Mónika show es bányász tanács gyűlés 1954-ből.

Eléggé kiábrándító érzés, amikor elsőre szembe csap az átvert emberek üzenete, de a 34-ik után már észre sem veszed. Egyszerűen már nem érdekel.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Tartja magát a mondás, hogy mindenki úgy boldogul, ahogy tud, de azért ilyen durvaságokra és végtelen butaságra nem számítottam.

Miért van az, hogy a következő bejegyzések hasítanak ezekben a csoportokban:

  • Otthoni munka, kiemelkedő kereseti lehetőség, semmit sem kell csinálnod, csak otthonról millió eurókat keresni,

A másik nagy kedvencem:

  • kiemelkedő bérezés, 700 Euro fizetés az első hónapban, meg majd levonjuk a 250 Eurós utazásod típusú posztok hasítanak ezekben a csoportokban?

Ez az adminisztrátorok hibája elsősorban. Ezeket a csalási mintákat már rég ismerni kellene. Kutyát nem érdekli, hogy 50-80 ezres csoportod van, ismerned kellene ezeket a csalási technikákat és nem lenne szabad hagyni a csoporttagoknak sem, hogy az ilyen típusú bejegyzések 3 percnél tovább maradjanak!

Másodsorban ezek a csalók több dolgot is kihasználnak, hogy lehúzzanak téged pénzzel.

Képesek személyes üzenetekben csontig hatoló bűntudatot kelteni benned, ha az ő kiváló lehetőségüket nem akarod elfogadni. Rájátszanak az érzéseidre, azaz az elkeseredettségedre és a vágyadra egy jobb élet iránt.

  • Ne hagyd magad, inkább legyél egy kicsit bizalmatlan!

  • Ne ígérj meg semmit sem előre, ha nem vagy tisztában a legfontosabb dolgokkal!

  • Ha szembe jön egy lehetőség, akkor mielőtt döntesz bátran kérdezz körbe és hozz felelős döntést!

Néhány elrettentő példa:

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Borítókép forrása:Designed by Freepik