Változás

A külföldi élet olyan mint otthon, de mégis más

Már biztos vagy abban, hogy külföldöt választod. Meguntad az otthoni bajokat, eleged van már  a téged folyamatosan körülvevő pesszimizmusból és a kilátástalanságból. Meguntad, hogy akár magyar viszonylatban jónak számító kereseted a hónap végére elfogy és akár kölcsön is kérsz. 

Bepakolsz az autódba, vagy hajnalban várod valamelyik pályaudvaron a kisbuszt ami elrepít a misztikus és csodás Nyugat – Európába. Amikor megérkezel, az első dolog ami szemet szúr, az a tisztaság az utcákon. Ugyanakkor a szállás már nem annyira tiszta, vagy kaptál egy meglepetés lakótársat aki piszkos.

Első éjszakád után elindul az ügyintézés. Bejelentkezés a Polgármesteri Hivatalban, szerződés aláírás és várod, hogy mehess munkába. Első munkanapon csak kapkodod a fejed és rájössz, hogy  amit otthon tanultál idegen nyelvet az részleteiben hasonlít arra, amit a való életben tapasztalsz.

Az első munkanapod után hazaesel fáradtan, rengeteg inger ért és nem tudod eldönteni: ez most jó, vagy rossz lesz nekem?

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

A választás

Mindig azt javaslom ismerőseimnek, barátaimnak és ügyfeleimnek, hogy érdemes időt adni a dolgoknak. Hagyd, hogy leülepedjenek a friss élmények, dolgozd fel és beszéld át mással a tapasztalataidat. Ezt nem fogod tudni egy nap után eldönteni, hogy valóban jó-e neked. Meglátásom szerint 3-6 hónap idő kell ahhoz, hogy a sorsod további alakulásáról tudj dönteni.

De vannak figyelmezető jelek…

Sokszor elmondom, hogy a csalókat a lehető leghamarabb ki kell szűrni.

  • Ha nem akarnak egy példányt adni abból amit aláírsz
  • ha a béred nincs köszönő viszonyban a megállapodásotokkal
  • ha extra munkát dolgozol és elfelejtik kifizetni

és még sorolhatnám tovább, de a csalások egy másik posztsorozat témája lesz.

Vannak viszont pozitív jelek is

Ha egy hónap munka után az első fizetésed megérkezik és elégedett vagy vele, akkor lassan eltűnnek a filléres gondok. Már kacsingatsz egy új telefon irányába, tudsz utalni haza a családnak és te is jól érzed magad akkor megérkeztél oda, ahova mindig is el szerettél volna jutni.

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Borítókép forrása:Designed by Freepik

Related Post