A Brexit határideje közelít, már nincs is olyan messze 2019. március 28. Hogy mi lesz pontosan az Egyesült Királysággal és utána hogyan lehet európai állampolgárként munkát vállalni a szigetországban egyenlőre még nem tisztázott. Ami biztos, hogy a magasan képzett illetve a hiányszakmában dolgozókat könnyebben beengedik a későbbiekben.

De mi lesz azzal, aki “sima” munkát keresne kint?

Valószínűleg elég komoly korlátozások lesznek érvényben. Ez azt jelenti, hogy meg lesz szabva, hogy a bevándorló meddig maradhat, a legtöbb juttatástól el lesz vágva és rosszabb esetben nem illeti meg néhány jog, ami egy Brit állampolgárnak jár.

Magyarországon a rendszerváltás után a rengeteg orosztanárt átképezték más nyelvek tanítására. Gyerkként emlékszem, hogy a németes csoportokban az általános iskolában sokkal többen voltak a 90-es évek elején, mint az angolosokban. Később fordult ez a trend és a 2000-es évek után az angol vette át a vezető szerepet. 

Az angol relatív könnyűsége miatt sokan inkább angolt tanultak felnőtt fejjel. A nagy kérdés: mitévő legyél, ha még neki sem álltál nyelvet tanulni? Vajon megéri az angolt tanulni?

Naná!

Nyelvet tanulni mindig megéri. Akkor is, ha nem akarsz külföldre menni. A nyelvtanulással kinyílik előtted egy másik világ, megismersz új fogalmakat és kifejezéseket. Bele tudsz olvasni az adott ország híreibe, akár szakirodalmat vagy regényt is olvashatsz idegen nyelven. Esetleg a sorozatod alá nem kell magyar feliratod vadásznod… 😀

Akkor most mit csinálj, ha csak angolul tudsz?

Most még talán érdemes elindulni az Egyesült Királyság felé ha van hol laknod és munkát is találnál. Ugyanakkor érdemes elgondolkodni más alternatívákon is, hiszen nem csak ott beszélnek angolul…

Célnak felveheted Írországot, Norvégiát és Svédországot, Kanadát vagy akár az Egyesült Államokat is. Egyik választás sem egy könnyű feladat, mivel ezek az országok más és más dolgokat várnak el Tőled.

A lényeg az: Készülj föl alaposan. Bátran játsz el a gondolattal, hogy hova mennél. Ha nagyon ragaszkodsz az angolhoz, akkor elsősorban ezek az országok jöhetnek szóba. Ha Svédország vagy Norvégia is a céljaid között szerepel, akkor ne felejtsd el: a helyi nyelvet is “kötelezően ajánlott” megtanulni, ha többre akarod vinni. 

Legyünk őszinték: Milyen menő már, ha 3 nyelven beszélsz?

Legyél okos és spórolj meg magadnak rengeteg időt, töltsd le ingyen a tervezőnket és a hozzá tartozó segédletet! Segíts nekünk egy megosztással!

Letöltés!

Feliratkozás a hírlevelünkre – görgess tovább


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Facebook gomb
Országváltó Instagram

Borítókép forrása: Designed by Freepik

Ácsi, ne maradj le az újdonságokról!

Egy hírlevél feliratkozással támogass minket!