Kolbász

Kitelepülés előtt – főleg ha még nem jártál külföldön – hajlamos az ember elhinni, hogy Nyugat – Európában még az utcakövet is naponta felmossák, 5000 Eurót keres a szomszéd Józsi pedig csak segédmunkás részmunkaidőben egy török vállalkozónál és persze a legfontosabb: kolbászból van a kerítés… 🙂 

De akkor mi a valóság?

Akármennyire hihetetlen, a szomszéd Józsi nem fog keresni 5000 Eurót segédmunkásként. Az viszont már jóval valószínűbb, hogy 1-2 év alatt ennyi pénzt össze tud spórolni. Ezzel már nagyobb előnyben van ahhoz képest, mintha otthon maradt volna abban a borsodi kis faluban ahol mindenki küzd a megélhetésért. 

Bármennyire is szar kimondani, attól, hogy együtt küzdötök a filléres problémákkal, még nem lesz jobb az életetek. Ha abban a cipőben jársz, hogy próbálnak marasztalni Téged, inkább győzd meg ismerősödet vagy barátodat, hogy próbáljon veled szerencsét. 

Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!

Mikor lesz kolbászból a kerítés?

Sokan hihetetlen és elvakult bátorsággal vágnak neki a külföldi munkavállalásnak úgy, hogy nem készülnek fel alaposan. Nem csinálnak tervet, nem elegendő tartalékkal ugranak fejest gyakran mininális vagy semmilyen nyelvtudással. 

Akkor kezd élvezhetővé válni a külföldi munkavállalás, ha lassan de biztosan megismerkedsz a helyi szokásokkal, egyre magabiztosabban használod a nyelvet és elkezdesz részt venni társasági eseményeken, de még ekkor sem lesz kolbászból a kerítés.

Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

Borítókép forrása: Designed by Freepik