JánosJános

Bár a poszt címe bármelyik személyiségfejlesztő ezerszer elmondott felesleges jelmondata is lehetne, de ebben a posztban másképp vizsgáljuk meg a segítségkérést, amivel minden nap ezer és ezer számra találkozunk.

A gondoskodó állam helyett kell valaki…

A 40+-os magyar korosztály még úgy nőtt fel, hogy a gondoskodó állam mindig ott lesz, segít munkát találni, a tanács ad kölcsönt lakásra stb… de ez 89-90 körül félbe szakadt. Hirtelen a megingathatatlan állam képe szertefoszlott, betört a kapitalista piacgazdaság, ahol az államnak már jóval kevesebb szerep jut a piacon. Sajnos ezt a viselkedést és gondolkodást sok esetben sikerült tovább adni a következő generációnak. 🙁

Elfelejtettek több millió embernek segíteni az átállásban…

Ennek hozmányaként sokan az államtól várják el a mai napig a feltétlen segítséget. De mivel a legtöbb esetben már nem tud úgy az ember segítségére sietni a hős állam mint 35-50 éve, így a lelkes magyar munkavállaló azt gondolja, hogy majd a honfitársai őszinte magyarságből azonnal a másik segítségére sietnek, ha kitesz egy posztot a Facebookra…

Ebben az esetben születnek az alábbi remekművek, ahol ha eltekintünk a nyelvtani hibáktól, akkor tökéletesen kirajzolódik egy olyan szintű naívság a bejegyzésből, hogy tudósok százainak adna több hónapos elemzői munkát a kiírás hátterének megismerése.

Ez nem a Ti hibátok, ez sajnos egy rossz társadalmi berögzülés, amit sem pálinkával, sem kalapáccsal nem lehet kiverni az emberek fejéből.

Drága János és még sokan mások…

  • Csak attól várj valóban őszinte és rendes segítséget, akit legalább ismersz és még nem húzott le pénzzel. Akinek kétszer utaltál előre mindenféle kérdés nélkül, de ennek ellenére még mindig otthon vagy, az nem segített és nem is fog. Ő csak simán átvert.
  • Ha mindent megcsinálnál, akkor igazából semmit sem. Javaslom, hogy a korábbi posztunkat olvasd el és írd meg újra a kérésedet. Kattints ide!
  • A legtöbb amit tehetsz, hogy rászánsz legalább 3 hónapot, hogy felkészülj a külföldi munkavállalásra.
  • Ha nincs egy normális önéletrajzod, akkor még nehezebb elhelyezkedned.

Teremtsd meg magadnak a lehetőséget!


Tervezed a külföldi munkavállalást? Akkor nézz bele a neked készített videós kurzusba! Ha tetszik amit látsz, akkor vásárold meg! Ez lesz a legjobb befektetésed! Kattints a mondatra!


Ha tetszett a poszt, oszd meg te is! 

Sose maradj le az újdonságokról! Kövess minket Facebookon, YouTube-on és Instagrammon is! 

 

Borítókép created by freepik – www.freepik.com